Подходяща материя за официален гащеризон

Подходяща материя за официален гащеризон

Когато избирате материя за официален гащеризон, първото нещо, което най-вероятно ще Ви хрумне, е дали да изберете шифон или друг вид плат. Тези тъкани може да изглеждат зашеметяващо, но същевременно да бъдат много различни. Шифонените гащеризони обикновено са леки и ефирни, което ги прави идеални за горещите слънчеви дни. Повечето официални гащеризони са от шифон и памук, което ги прави подходящи и за по-хладно време. Следователно, това зависи и от повода.

Ако купувате официален гащеризон от шифон за специален повод като сватба например, вероятно ще откриете, че в повечето магазини го има в наличност. Ако обаче сте решили да пазарувате в специализиран бутик, може да се наложи да изчакате известно време и трябва да сте подготвени за това. Тъй като този плат е по-твърд и здрав, не е изненадващо, че е необходими повече време, за да бъде направен. Когато вземете дрехата, вероятно ще откриете, че съдържанието на памук е по-високо от това на другите материи, което означава, че гащеризонът Ви няма да се свие, след като сте го обличали.

Шифонът е популярен избор и за официални дамски гащеризони, изработени от коприна. Въпреки че е малко по-скъпа от памука, тя е много нежна на допир и същевременно лесна за поддръжка. Коприната не се свива, така че не е необходимо да се глади като в същото време запазва формата си след изпиране. Това означава, че официалните Ви гащеризони от шифон няма да бъдат намачкани много по-дълго време в сравнение с тези, съдържащи други тъкани и материи, въпреки че могат да раздразнят кожата Ви, ако тя е по-чувствителна.

Един от проблемите на шифона е, че той изглежда малко скучен на светлина, така че по-добре да  ограничите количеството, ако искате официалните Ви гащеризони да се открояват. За тази цел може да използвате ярък нюанс на контрастираща тъкан – например, ако имате кафяво яке, може да използвате неутрален шифон с цвят на лавандула или розов такъв. Уверете се, че отговаря на цвета на якето. Като алтернативен вариант, може да се спрете на малко по-тъмен нюанс от същия цвят като на Вашето яке за поразителен ефект.

Сатенът е още една материя, която се използва при официалните гащеризони. Изглежда красиво, особено когато се използва за подчертаване на яката, но държи малко студено. Подходящ е, ако времето е горещо, но ако вечерта е по-хладна, може да не е най-добрият избор. Има някои видове сатен, които са подходящи и за по-студено време. Ако избирате сатенена рокля за вечерно събитие, може би си струва да опитате такъв вариант.

Предлагат се модели с различни декорации, разнообразни стилове и материи. Много хора предпочитат да носят подплата на яката и ръкавите, тъй като придава нотка стил и лукс към цялостната визия. Ако се спрете на този вариант, вземете подплата, която е изчистена или цветна, за да съответства на Вашето яке.

Други подходящи тъкани за официални гащеризони са коприна и кадифе, които изглеждат много стилно и едновременно с това не са много скъпи. Спалното бельо е друг вариант, който е добър за топло време, но не толкова удачен през зимните месеци. Популярен избор е, защото лесно се поддържа, изглежда добре и е много издръжлив. Малко по-тежък е от повечето тъкани, но обикновено е много лесен за машинно пране и издържа дълго време, без да е необходимо химическо чистене. Кашмирът е друга естествена материя, която е изключително фина, лека и харесвана.

Когато купувате подходяща материя за официални гащеризони, препоръчително е първо да разберете какво се предлага, за да знаете точно какво искате и колко сте готови да платите. Също така ще трябва да изберете цвят и модел според Вашият вкус и предпочитания. Основните три неща, които трябва да имате предвид, са размера на гащеризона, цвета и вида на шарката.