Полезни трикове и съвети, как и с какво да носите чорапи

Полезни трикове и съвети, как и с какво да носите чорапи

Чорапите са уникален елемент от женския гардероб, който момичетата обикновено носят за специални поводи. Чорапите придават женственост, правят краката по-тънки и подчертават красотата на фигурата – така че определено си струва да имате в колекцията си. Чудите се как да носите чорапи, за да не се плъзгат, и с какви рокли или поли можете да ги съчетаете? Ние съветваме!

 

Обясняваме какво представляват чорапите и кога да ги носите

Чорапите са вид дамско бельо, някъде между чорапогащник и клин. Колко високо да носите чорапи? Класическите модели обикновено достигат до средата на бедрата (прикрепени към бедрата или талията със специални панделки или тънки презрамки). Най-често това са самоносещи чорапи, тоест със силиконов горен ръб. Благодарение на него чорапите прилепват плътно към тялото и не се плъзгат при движение. Искате ли да знаете кога да носите чорапи? Обикновено момичетата ги използват за специални поводи като сватба, меден месец или абитуриентски бал. Това е задължителен елемент на булката, а много абитуриенти решават да го използват по време на изпити – като символ на щастие в комбинация с червен жартиер и високи токчета. Въпреки това, днешните модни ревюта доказват, че чорапите могат безопасно да бъдат включени в ежедневните образи – ще ви кажем как да създадете най-интересните стилизации!

 

Как да изберем чорапи? Какво да запомня?

В допълнение към размера, трябва да обърнете внимание на естеството на събитието и собствените си предпочитания. Чорапите със силиконова лента са чудесна алтернатива на чорапогащника, например като декорация за абитуриентски бал или като допълнение към сватбена рокля. Не е необходимо да се свалят пред тоалетната, а здравите силиконови презрамки ще държат чорапите под контрол цяла вечер – рай за всички практични модници! Чорапите с колан са полезни за жени, които са алергични към силикон. Това е невероятно чувствено решение, предназначено не само за специални поводи. Ако искате да премахнете визуално излишните килограми в бедрата, носете коригиращи чорапи от еластичен материал, който оптически стеснява краката. Чудите се как да изберете правилния размер на чорапите? Обърнете внимание на обиколката на бедрото, за да не се образува грозна гънка след носене на чорапи. Измерете ги на най-широкото място и след това също измерете дължината на крака си.

 

Можете да носите чорапи по всяко време на годината. През лятото избирайте модели от тънки и ефирни материали, например с нотка на ликра. Те ще покрият краката ви с лека мъгла и ще осигурят комфорт дори в горещите дни. В градския вариант те ще изглеждат страхотно с черни къси панталони от хартиена торбичка и пудрово розово сатенено боди с дантелена гарнитура. Изберете чорапи на точки, които се вписват идеално в съвременните тенденции. Добавете към това черни кожени мокасини или маратонки в пастелни тонове, които ще хармонират с нюанса на горнището. Чувственото изображение със спортен фон е готово! Или може би предпочитате нещо хищно? Коя пола ще бъде най-добрият избор? Поли молив изглеждат най-добре с чорапи със силиконова лента. Избягвайте чорапи с колан – коланът ще изглежда грозен изпод материята на полата. Чувствайте се свободни да носите кожени поли с полупрозрачни чорапи – уау ефектът е гарантиран! За парти носете леопардова слънчева пола и черна блуза с деколте-плик. Завършете комплекта с черно кожено яке и оксфорди с връзки. ТОВА Е ДА! През зимата заложете на по-тесни чорапи в комбинация с миди пола и пуловер или плетена рокля!

 

Каква рокля да носите с чорапи? Най-модерните предложения

Най-често се избират чорапи с колани или със силиконова лента се модели, които да допълнят стилизацията с рокля в главната роля. Този аксесоар придава съблазнителен характер дори на най-обикновения модел. Така че, ако искате да оживите тоалета си с класическа малка черна рокля, носете чорапи с широк дантелен колан. Черешката на тортата ще бъде кървавочервено яке с ревери – в този комплект е същността на женствения чар, възбуждащ чувства. Подсилете ефекта от червени обувки на висок ток или обувки лодка със заострен връх. Малко по-консервативен дует ще бъде бежова рокля с волани в долната част и чорапи в телесен цвят с гладък колан. Ако искате да носите обувки с отворени пръсти, изберете безшевни чорапи. Това е нежен стайлинг, който може да бъде допълнен от леко палто с класическа кройка. Сивите чорапи изглеждат страхотно с мини рокля-молив с дълги ръкави и деколте-плик. Изберете сребрист тоалет, за да привлечете вниманието. Ръкавът, украсен с деликатен геометричен модел, ще придаде на стилизацията модернистичен характер. Никой няма да мине покрай такъв комплект безучастно!