Правилен избор на мъжко термо бельо за зимата

Правилен избор на мъжко термо бельо за зимата

Мъжкото термо бельо за спорт е отлично решение да се движите активно, без да изпитвате скованост в движенията, да се грижите за отвеждането на потта и да регулирате телесния топлообмен.

Асортиментът от производителите на функционално облекло е богат и често е трудно да се ориентирате в разнообразието от оферти, ако не знаете критериите за избор. Затова избираме мъжко термо бельо за спорт по състав, физическа активност, очаквана средна зимна температура и репутация на производителя. Топлинна защита в различна степен е необходима на любители и професионалисти при относително топло време и при силни студове.

Описание и предназначение

Мъжкото термо бельо за спорт е разделено на категории, но има основни принципи на създаване, взети предвид от производителите. Зимното бельо за спортисти е облекло, носено по тялото, което отговаря на няколко критерия за подбор:

не затруднява движенията;

лек и топъл;

като се вземат предвид характеристиките на пола и възрастта;

предпочитания под формата на професионален или аматьорски спорт;

като се вземе предвид степента на физическа активност;

задоволяване на специфичните нужди на спортистите: хигиенни, температурни и видови.

Има много зимни спортове, както и температурни опции през студения сезон, оттук и разнообразието в предложенията от производителите. Има разработени изключително специфични модели, които удовлетворяват всички изисквания на спортиста.

Термо облеклото е общ термин, обозначаващ неща, които за разлика от традиционните видове имат специални свойства: лекота, запазване на топлината, подобрено отстраняване на влагата. В момента се произвежда термобельо за деца и възрастни. Различава се по три начина.

Съединение. Има синтетични, вълнени и комбинирани. В първия случай може да бъде полиестер или други материали на негова основа. Той е приятен за тялото, лек, не се търкаля, но активно абсорбира миризмите. Вълната се произвежда предимно от мериносова вълна. Такова нещо е екологично, с високо качество, позволява на кожата да диша, но може да се свие след измиване. Комбинацията, както подсказва името, се състои от няколко различни материала. Например от еднакво съотношение на памук и полипропилен.

Дейност на носителя. Атлетичен, позволяващ на спортиста да отвежда потта, да осигурява комфорт, да поддържа топлина и да елиминира миризмите. Компресия, която създава натиск върху тялото и осигурява правилен кръвен поток, който се използва през зимата за активно загряване и продуктивно движение, контрол на тялото и повишена издръжливост.

Наслояване. Случва се едно-, дву-, трислойно. Първият е подходящ за носене всеки ден, вторият е необходим по време на активни зимни дейности (за ски, алпийски ски, сноуборд и др.), третият е идеален за страдащи от алергии, тъй като долният слой до тялото има специална анти -алергенно импрегниране.

Необходимостта от правилен избор включва вземане под внимание на няколко компонента наведнъж. Доброто термо бельо, синтетично или с добавка на естествени нишки, не е евтино. Безшевност, плоски шевове, изработка от една нишка, специфични дизайни за зимни спортове и силни студове, съответствие с действителния размер, посочен на етикета, а оттам и удобството – всичко това отличава спортното термо бельо на известни марки.

Можете да изберете термо бельо само като вземете предвид вашите нужди и цели. Експертите съветват да се вземат предвид особеностите на климата, вида спорт, на който човек е отдал своите предпочитания. Оттук следват останалите компоненти: вида на тъканта, нейните свойства, характеристики на кройката, размер и цвят. Доброто бельо издържа дълго време, а цената на един комплект може да бъде еквивалентна на 2-3 евтини комплекта, които един спортист ще трябва да купи за кратко време.