Препоръки за избор на термобельо за туризъм

Препоръки за избор на термобельо за туризъм

Значението на термобельото за туризъм, пътувания и дейности на открито трудно може да се надцени: тези практически неща контролират топлопреноса, ефективно отстраняват влагата и др. Спецификата на условията за туризъм поставя специални изисквания към прането с термичен ефект.

  • Чести промени в интензивната активност и периодите на почивка.

 

Оптималният баланс на влагоотделящите и топлоизолационните свойства е важен-способността на продуктите бързо да отделят потта при големи натоварвания и да задържат топлината при ниска активност.

 

  • Непредсказуемо време (промени в температурата и влажността на околната среда).

 

Комплектите от термобельо за дейности на открито трябва да бъдат универсални, да работят еднакво добре в широк температурен диапазон и да подобряват адаптивните възможности на тялото.

 

  • Невъзможност за своевременно пране на дрехи за туризъм.

 

Изискват се високи хигиенни, антибактериални и дишащи свойства, простота и лекота на грижа.

 

  • Невъзможност за честа смяна на термо бельо. Необходимо е дрехите като клинове или блузи да са устойчиви на износване и надеждно да изпълняват функциите си дори когато са върху тялото за дълго време. • Значението на комфорта и свободата на движение.

 

Лекотата, еластичността и подходящото облекло за туризъм, включително термобельо, са една от най-важните характеристики (нещата и оборудването ще трябва да се носят без прекъсване).

 

По този начин най -сериозните изисквания се налагат на термобельото за туризъм: то трябва да е удобно, с добро отстраняване на влагата, да поддържа топлината, да изключва прегряването, да поддържа мускулите и всичко това – при трудни, а понякога и екстремни условия на околната среда.

 

Термо бельо за туризъм: как да изберем правилното, като вземем предвид свойствата и характеристиките

Термо бельо за дейности на открито, преходи и пътувания е голяма група продукти, предназначени за конкретна целева аудитория. Как да разберете кой от вас се нуждаете?

Тънко термобельо за дейности на открито, изработени от 100% мериносова вълна, са от значение в случаите, когато трябва да олекотите тоалета си, доколкото е възможно. Естественият състав, анатомичната кройка, високите терморегулиращи и хигиенни свойства правят нещата идеален основен слой за пешеходен туризъм, излети сред природата, туризъм в извън сезона и зимата със студове до -25 ⁰С. Пътуващите ще се чувстват комфортно дори при температури под нулата, до +15 ⁰C, тъй като вълнените влакна ефективно отстраняват излишния топъл въздух, когато е необходимо.

Хибридно двуслойно термобельо с комбиниран състав, представено от естествени и синтетични влакна. Проектиран за висока активност в условия на температурни промени (до -30 ⁰С) и е подходящ за планински туризъм, преходи, алпинизъм. Осигурява абсолютна защита срещу хипотермия и прегряване и незабавно отстраняване на влагата, без да навлажнява материала при каквато и да е степен на активност.

Уникалните свойства на термобельото за дейности на открито го правят универсален: идеален основен слой туристическо облекло и отлична възможност за нощуване в спален чувал. Но помнете: термобельото за туризъм е бельо, което се носи под основните слоеве дрехи: дори и да е с най -високо качество, то не може да замени останалото оборудване. Облечете се правилно, според времето и активността – и тогава пътуването ще донесе истинско удоволствие!