С какво и как да не носите клинове, как е правилно?

С какво и как да не носите клинове, как е правилно?

Клинът е удобно и красиво нещо, но в същото време и доста опасно, защото, ако се носи неправилно, те могат да подчертаят не само основните предимства на фигурата, но и да парадират с много от нейните недостатъци! Така че, за да не правите нещастни грешки, важно е да се научите как да носите правилно клинове, като се опитвате, ако е възможно, да ги комбинирате само с подходящи неща – само тогава изображението винаги ще се окаже стилно и хармонично! Какво точно не трябва да се носи с клинове, за да не изглежда нелепо, и как да ги носите правилно?

Ако краката са далеч от идеалните, важно е да се опитате да не носите клинове с активен принт, а за дамите, които искат да скрият излишните килограми и сантиметри, има смисъл да се опитат да носят клин само с дълги жилетки или туники. Освен това в този случай е по-добре да изберете бургундски или черни модели, които не привличат твърде много внимание.

Клиновете с дантелени, блестящи или леопардови принтове далеч не са най-добрият избор за създаване на ежедневна визия – такива опции са по-подходящи за тези, които планират да присъстват на дискотека или парти на деветдесетте, както и да танцуват. Важно е ясно да разберете, че мрежестите клинове нямат абсолютно нищо общо нито с вечерни, нито с коктейлни стилове и дори да ги комбинирате с копринени блузи, пищно украсени с пайети и ефектни токчета.

И памучните клинове ще бъдат подходящи главно само за посещение на фитнес залата, но понякога можете да направите малки изключения и да ги носите, например, на разходка в парка. Само едно нещо ще остане непроменено в този случай – те трябва да се носят само в комбинация с дрехи в спортен стил и със сигурност с маратонки. Е, за тези, които не знаят как да изберат най-подходящия клин, трябва да започнете със закупуването на основни черни модели.

Не пречи да вземем предвид факта, че много ефектни клинове не могат да се похвалят с достатъчно висока плътност, тоест когато се носят с късо горнище, те ще изглеждат като чорапогащи, освен това понякога бельото и дори определени части от тялото са ясно видими през тях! Важен аспект ще бъде правилният избор на бельо – то не трябва да е прекалено стегнато, освен това някои модели бельо са склонни да се изместват по време на ходене. В идеалния случай бельото трябва не само да стои добре и плътно по тялото, така че да е практически невидимо, но и да има цвят, съответстващ на цвета на клиновете! Също така е важно да се опитате да избягвате клинове в цветове, които са твърде близки до тена на кожата, в противен случай човекът ще изглежда така, сякаш е забравил да си облече панталоните!

И още една много често срещана грешка – много от нежния пол по някаква причина вярват, че клиновете са доста способни да ги заменят с панталони. Всъщност това абсолютно не е вярно!

Идеални спътници за клинове, особено кожени, ще бъдат суичър или пуловер. В същото време този елемент от гардероба със сигурност трябва да бъде достатъчно обемен и в идеалния случай поне леко удължен, така че да има възможност да помогне поне леко да изглади твърде стегната долна част. А през топлите сезони клиновете ще изглеждат страхотно с туники, блузи, ризи или дълги тениски. Отгоре можете спокойно да носите яке-бомбер, кожено яке или суичър.

С настъпването на пролетта или лятото можете да замените доста досадните тъмни модели със сиви, бежови или бели, но има смисъл да правите това само ако тялото не е натрупало излишни килограми през зимата. Смелите ярки модели също ще изглеждат страхотно, както и модели с разнообразни шарки или шарки – удължен пуловер, както и обикновена риза или туника, ще ви помогнат малко да „успокоите“ такъв бунт от цветове. И сега модните “скъсани” клинове могат да бъдат допълнени с ярка пелерина или жилетка, както и с моден суичър или удължена риза.

През есента или пролетта е напълно приемливо да комбинирате гамаши с ботуши, но само при условие, че ботушите не съкращават прекалено много краката, а горната част на изображението се оказва доста обемна. А с къси клинове обувки с малък ток или боти до глезена ще изглеждат добре.