Термо бельо, подходящия подарък, както през зимата, така и през лятото

Термо бельо, подходящия подарък, както през зимата, така и през лятото

Не всеки човек може да разбере от първия път, че термобельото може да се носи през лятото. Смята се, че това е зимно облекло, предназначено за тези, които са в студено време за дълго време. Това твърдение е неправилно. Това може да се дължи на префикса “термо”, който най-често се свързва с факта, че прането контролира отделянето на топлина и дори се нагрява. Но основната функция на термо блузи, бодита и клинове е отстраняването на влагата.

 

Човек, който върши тежка работа, активно се движи или тренира, се поти. Дрехите, които в този момент влизат в контакт с тялото, се намокрят, особено за естествените тъкани. Ако всичко това се случи при минусови температури, тогава влагата бързо се охлажда, а мокрите дрехи не задържат добре топлината. В резултат на това човекът започва да изпитва дискомфорт и бързо замръзва. Но дори в разгара на лятото не е особено приятно да се изпотиш и след това да си мокър. Към това се добавя и неприятна миризма и петна по дрехите, но за такива случаи е измислено термобельо.

 

Освен това супер термо бельото не само изтласква влагата навън, но и не й позволява да преминава отвън, предпазвайки тялото от намокряне при дъжд или по време на тренировка под вода.

 

Платът влиза в контакт с влагата, но не я абсорбира, а я отблъсква и извежда на повърхността. Това води до суха и комфортна среда между кожата и външния слой на прането. През лятото става приятно, а през зимата възможността за замръзване е изключена. Освен това доброто термо бельо не само отблъсква потта, но и я предпазва от външния слой. Следователно, когато се намокри, не е необходимо да го отстранявате, той ще изсъхне върху тялото, тъй като не абсорбира влагата и не абсорбира неприятни миризми.

 

Термо бельо за всеки

Смята се, че термо бельото е предназначено за спортисти. Естествено, уникалните му свойства го правят привлекателен за тези, които водят здравословен и активен начин на живот. Но не е необходимо да носите термо бельо, когато предстои интензивна тренировка или натоварване. Днес можете да си купите термо бельо за ежедневна употреба, тъй като към него се добавят вълна и памук.

 

Процентът на тъканите естествени нишки намалява влагоустойчивите характеристики на тъканта. Дрехите обаче стават по-приятни на допир, което е подходящо за всеки ден.

 

За интензивни спортове е най-добре да закупите удобно термо бельо, изработено от 100% синтетични влакна. За хора, които се занимават със ски или алпинизъм през зимата, се произвежда двуслойно термо бельо, което има плътна структура.

 

За дълъг престой на студ, специфичното тегло на платното играе огромна роля. Колкото по-тежък е, толкова по-добре задържа топлината. При модели, изработени от двуслоен плат, вътрешната страна изтласква влагата, а външната регулира топлопреминаването. Облеклото от този тип надеждно предпазва от влага и студ за 8 часа. И ако имате дълъг поход, където няма да има възможност да се преобличате, тогава безшевното термо бельо с външен абсорбиращ слой е подходящо.

 

За създаване на летни модели се използват кухи нишки, които практически нямат тегло. Те осигуряват свободна циркулация на въздуха и позволяват на кожата да „диша“. Взехме предвид производителите и желанията на тези хора, които са алергични към синтетика. За тях се предлага термо бельо от трислоен плат с подплата от неалергичен материал.

 

Още веднъж припомняме всички свойства на термо бельото:

отстраняване на влага;

топлоизолация;

защита от вятър;

антибактериален състав;

хипоалергичен.

За да може спортното термо бельо да функционира пълноценно и да отвежда влагата, трябва да се спазва едно условие – плътно прилепване на материята към тялото. Ето защо бельото се произвежда или без шевове, или с плоски външни шевове. На пазара днес можете да намерите различни колекции от бельо, водолазки, не само в класически дизайн, но и с ярки щампи или интересни шарки. Събрахме колекция от термо бельо и клинове, предназначени както за жени, така и за мъже от производители.