Туниката като неразделна част от женския гардероб

Туниката като неразделна част от женския гардероб

В гардероба на почти всеки модерен представител на красивата дамска част от хората е туниката. Това универсално и практично облекло е подходящо за всички жени или момичета, независимо от тяхната фигура. Особено подходящ елемент и за празнично събиране за празника на жената.

 

С помощта на туника можете да скриете недостатъците и да подчертаете предимствата на тялото си. Ако имате излишни килограми, това нещо ще ги скрие, а стройно и високо – ще закръгли и ще добави плавни линии.

 

Сега туниката е модерна рокля, незаменим елемент в гардероба, който се комбинира с почти всичко. Момичета в туники могат да се намерят навсякъде. Също така се шие с различна дължина, понякога с качулка и различна дължина на ръкавите. За шиене се използва почти всяка тъкан.

 

Роклята туника е предложена за първи път в началото на ХХ век от дизайнера Мариано Фортуна. Била е изработена от плисирана коприна. В началото на 70-те години туниката става любима на много знаменитости, оттогава това нещо се превърна в популярно облекло за церемониални събития. Днес е изключително стилно да облечете ефектна туника и да отпразнувате с приятелки 8-ми март или друг празник.

 

В съвременната индустрия за облекло туниката е представена в дамски класически и спортен, ориенталски и етнически, ежедневен и хипи стил, полупрозрачен плажен и шикозен вечерен шива.

При производството на туники се използват различни тъкани. Но най-популярните материали са трикотаж, памук и вискоза (последните могат да бъдат добавени повече еластан).

 

Също така за различни периоди на годината се използва, например, вълна и коприна. Що се отнася до цвета, тук всяка жена ще намери нещо за себе си. Туниката обикновено е с триизмерна горна част, така че трябва да се комбинира с нещо, което приляга на дъното.

 

Ако туниката е с удължена кройка, тя идеално ще замени роклята. С нея можете да носите шал или дълги колиета, да добавите декоративен колан, който идеално да подчертае талията, да носите сандали или обувки и задължително да са с токчета. Ако е къса туниката изглежда като мини рокля. Трябва да се комбинира с клинове, високи токчета. Момичетата с дълги стройни крака ще оценят това облекло. Вълнена туника в студения сезон ще замени пуловера. За допълване на изображението подходящ шал, панталони от плътна тъкан или дънки и ботуши.

 

През лятото туниката е незаменима. Съчетава се добре с тесни панталони, къси поли, бричове или шорти. Тънки и прозрачни туники могат безопасно да се носят върху бански, създавайки плажен образ за почивка на море. Освен това предпазва от студ и топлина. Добавете ярки и големи орнаменти като допълнителни аксесоари.

 

Туника от лека материя ще ви помогне да създадете романтичен женски образ. Туниката е доста гъвкава и подходяща за много дрехи. Трябва да имате няколко туники в гардероба си, за да създадете нови уникални образи.