Как да изглеждате луксозно дори у дома? Избор на копринени или сатенени пижами като подарък за Коледа

Как да изглеждате луксозно дори у дома? Избор на копринени или сатенени пижами като подарък за Коледа

Така се случи, че през 2020 г. сменихме гардероба си от модерен в удобен, а тези от нас, които имаха късмета да прекарват дни (седмици и месеци), работейки от вкъщи, се запасиха не само със стилни, но и удобни неща. Напълно подходящо би било да направите шикозен подарък на любимата си и да купите дамска сатенена пижама за Коледа. В крайна сметка вие се подготвяте да посрещнете студа, така че защо не го направите по изискан начин и не вземете дамска копринена пижама с панталон. Въпреки това, има много удобни пижами, изработени от памук или фланела. Но сатененото бельо винаги ще остане извън конкуренцията. Луксозната пижама не може да бъде заменена с нищо. В тях можете да се почувствате толкова спокойни, сякаш спите голи. Ще харесате усещането за комфорт, особено след няколко дни носене на спортни панталони.

Качествен сатен или коприна, по-добър живот

В края на дългия ден малки неща като топла вана с мехурчета, овлажняваща маска за лице, ароматна свещ или чаша вино могат да направят голяма разлика в настроението ви. Но само стилни копринени пижами ще помогнат за облекчаване на стреса и ще направят познатата делнична вечер специална. Въпреки че това са скъпи дрехи, истинската пижама е най-добрият ви избор.

Как да се грижим за пижамите

От древни времена копринените или сатенени пижами са ценени от хората заради тяхната мекота, хигиена и постоянна температура. Съгласете се, че изглеждате специално в елегантна копринена пижама. Но много хора не знаят как да го почистват и да се грижат за него, ако случайно се замърсят.

 

Как да перете копринени или сатенени пижами

Коприната, както и сатенът не трябва да се сапунира. Защо? Водата от чешмата съдържа калций и магнезий и когато я сапуните, тя се превръща в калциев или магнезиев сапун.

Коприната има положителен заряд, докато сапунът има отрицателен заряд. Тези два елемента лесно си взаимодействат и в резултат на това – отлагания по повърхността на коприната. Това ще доведе до сиво-бели петна, така че е най-добре да изплакнете коприната с чиста вода или да изперете с перилен препарат.

Има много триене при пране на вашия комплект пижама. Ако го търкате силно или го усучете, той ще се деформира. Той ще се разтегне и напълно ще загуби първоначалния си вид. Следователно не можете да перете копринените си пижами дълго време и още повече, използвайте сила, за да ги изперете старателно.

Когато перете пижамата си, следвайте тези основни правила:

Изплакнете изделията след пране.

Изберете добър перилен препарат при пране на коприна или сатен.

Тъй като естествената коприна има слаба киселинност, като човешката кожа, тя не може да се мие с алкални почистващи препарати или сапун. Най-добре е да използвате малко количество неутрален препарат.

След изпиране тези тъкани трябва да се накиснат във вода за няколко минути с добавяне на няколко капки оцетна киселина, за да изсветлят цвета.

Ако обичате да си лягате в прясно изгладено бельо, ако е необходимо, го обработете по същия алгоритъм. И, за да не е прекалено изморително, когато се къпете преди лягане, закачете пижамите до себе си на закачалките. Още преди края на къпането тя ще има време да се накисне във влага. И можете да го погалите и да го сложите върху чисто тяло.

 

Страхотно е, когато вече знаете как да изберете копринена или сатенена пижама. Надяваме се да спите добре тази вечер! Изборът на такава пижама е най-важната стъпка към перфектната релаксация!