Уютна Нова година: Мъжки домашни парти пижами

Уютна Нова година: Мъжки домашни парти пижами

Мъжките пижами са популярна част от домашния гардероб от няколкостотин години. Самата дума „пижама” дойде в световните езици от хинди и се разпространи благодарение на английските колонизатори в Индия. На индийския субконтинент пижами се наричаха леки мъжки панталони с връзки на талията. Те са били носени от индийски мюсюлмани, както и от сикхи и индуси.

 

Какво представляват елитните мъжки пижами

Английските колонисти харесват дрехите и от около 1800 г. думата „пижама” се записва в разговорния английски. От началото на 19-ти век британските военни, които са служили в Индия, се завръщат у дома и донасят модата за носене на пижами. Пижамата постепенно се превърна в облекло за сън и се състоеше от риза без маншети на ръкавите и широки панталони от мека материя. Господата носеха такива дрехи вкъщи, а за да приемат гости, слагаха халати върху пижамите си.

 

От около 1870-те години модата на пижами като мъжко спално облекло завладя Европа. През 20-те години на миналия век великата Коко Шанел направи пижамите част както от мъжкия, така и от дамския гардероб.

За тези, които ще носят пижами у дома, производителите предлагат няколко вида комплекти:

Класически стил с широки и прави панталони и риза с яка. Повечето от елитните пижами се произвеждат в този стил.

При избора на мъжка пижама основните критерии традиционно са:

Удобство, тъй като мъжът трябва да спи осем часа по пижама.

Красота и издръжливост.

Подходящи за сезона, за да не е топло или студено да спите по пижама.

Най-добрата мъжка пижама

Изброявайки марките мъжки пижами, не може да не си припомним ASOS – компания, която вярва в уникалността на всеки клиент. Нейната линия от марки има над 30 размера за една и съща цена, тъй като компанията подкрепя идеите за равенство и позитивност на тялото, като се стреми да гарантира, че всеки артикул пасва идеално.

Включва тениска с класическа кройка с къси ръкави и подходящи шорти със странични джобове и ластичен колан. Пижамите са изработени от 100% мек и дишащ памук. Ще бъде прекрасен подарък за силни и уверени в себе си мъже.

Новогодишна мъжка пижама

Стилна мъжка пижама подходяща както за ежедневието, така и за празнична фотосесия. Клиентът може да избира между два вида топове с дълъг ръкав и кръгло деколте: с щампа на елен или забавен надпис Скъпи Дядо Коледа, бях поставен в рамка! (в превод: Скъпи Дядо Коледа, бях настроен!). Можете също да изберете цвета и модела на панталоните с шнур от две опции.

Пижамите са изработени от висококачествен памук. Материята е мека, лека и позволява на тялото да диша свободно. Производителят препоръчва ръчно пране на пижами в студена вода и след това изсушаване. Комплектът ще бъде страхотен новогодишен подарък за мъже с добро чувство за хумор.