Малка черна рокля: стайлинг. Как да избера подходящата?

Малка черна рокля: стайлинг. Как да избера подходящата?

Малката черна рокля е вечна дреха, която трябва да присъства в гардероба на всяка жена. Умело композиран с различни аксесоари, той може да бъде подходящ както за ежедневен спортен стайлинг, така и за специално вечерно излизане. В статията ви предлагаме на кои видове малки черни рокли си струва да обърнете внимание, в зависимост от повода и какви аксесоари да изберете към него. Ще ви представим и няколко примера за стайлинг с малка черна рокля.

Малка черна рокля – рокля, която завладя света на модата

Малката черна рокля е проектирана от Коко Шанел през 20-те години на миналия век. Тя искаше да създаде рокля, в която всяка жена, независимо от нейната фигура и възраст, да изглежда добре и да се чувства добре. Популярността на Little Black беше повлияна от изпълнението на Одри Хепбърн във филма „Закуска в Тифани”.

Главната актриса зарадва с безпроблемна елегантност, стил и шик, достъпни за всяка жена. Иконата на стила в малката черна рокля предизвика широк интерес и аплодисменти, нищо чудно, че жените от всички щати искаха да изглеждат толкова добре, колкото беше тя. По този начин малката черна рокля се превърна в неизменно място в гардеробите на нежния пол по целия свят.

Малка черна рокля – стилизации

Смята се, че всяка жена трябва да има поне една малка черна класическа рокля със семпла кройка, от която, след като добавите подходящите елементи от гардероба, можете да приготвите както ежедневна, така и елегантна версия.

Малко черно мини

Нека започнем с малката черна мини версия. Моля, имайте предвид, че малката черна мини пола не е подходяща за дами с широки бедра. Освен това не е най-добрата идея за офис или официални срещи. При всички останали обстоятелства, той е чудесен избор за всяко събитие – особено в клуб, но ще работи добре и на домашни партита. Ще бъде много добре да се „защити”, ако е обшита с пайети или от дантелена материя. Тогава си струва да се уверите, че нищо не засенчва тази малка черна рокля – избраните за нея аксесоари трябва да са възможно най-неутрални и да не привличат внимание. Класически черни високи токчета и малка дамска чанта ще допълнят това облекло.

Малка черна миди рокля

Тази версия на класиката ще работи особено за много снажен жени, които няма какво да крият. Тази дължина е идеална за ежедневен стил, например за пазаруване или разходка с приятел. Достатъчно е да изберете обикновено дънково яке и бели спортни обувки, например маратонки. Достатъчно е да го допълните с нежни бижута и обикновена чанта.

XXL малка черна рокля

Страхотно решение както за много горещи дни под формата на широка дълга рокля, така и много елегантна вечерна рокля, която приляга по тялото. Всеки ден си струва да избирате сребърни сандали и деликатни бижута. За по-студените дни си струва да изберете малка черна рокля с дълги ръкави и да замените сандалите със спортни обувки. За вечерно излизане можете да се побъркате по класиката и да пресъздадете стила на Одри Хепбърн. В крайна сметка кой ще забрани на жената да използва перли? Не забравяйте, че перленото колие не трябва да е твърде голямо, тъй като ще изглежда тежко и немодно. Може да бъде заменен и с истински диаманти. Всъщност има едно правило: нека добавките са с високо качество. Ние казваме не на изкуствените перли!

Не забравяйте, че типична черна рокля не трябва да се носи на сватба. Тъмно синя рокля ще бъде много по-добро решение. Малка черна разкроена рокля ще стои много добре, особено за дами с по-широки бедра. Всичко, от което се нуждаете, са високи токчета и елегантна чанта с клъч.