Дамска туника – как и с какво да носите тази дреха

Дамска туника - как и с какво да носите тази дреха

Дамска туника – за някои по-дълга блуза, за други по-къса рокля. И това е добре, благодарение на това можете да го използвате в различни версии. Тя ще ви служи като дънкова блуза, а носена в компанията на чорапогащник или клин, без колебание ще замени роклята на момиче. Освен това туниките са вълшебно облекло, което ще скрие всички недостатъци на фигурата и допълнително ще подчертае предимствата – какво повече бихте искали. Ако харесвате дрехи, които позволяват много възможности за стилизиране, туниките просто не могат да липсват от гардероба ви. Чудите се какво да носите с него? Ще ви убедим, че лесно можете да създадете ефектни комбинации с нея, просто трябва да запомните няколко правила.

 

Кои панталони се съчетават добре с туниката?

 

Туники, носени с панталони? Защо не! Това е доста популярна комбинация, която също е много стилна. Най-добре ще работят тесни панталони или дънки с прав крачол. Съчетайте дънковите си панталони с дънкова туника и сте готови. Тъмните дънкови панталони също ще изглеждат страхотно с широка бяла туника. В студените дни носете пуловер с жилетка през раменете. Можете да допълните комплекта както с обувки на платформа, така и със спортни обувки – кецове или маратонки. Можете лесно да носите панталон и туника с риза на работа. Трябва обаче да помните за цветовете, които ще се впишат в офисния дрескод. Изберете приглушени цветове. Можете без колебание да комбинирате елегантна тъмносиня туника с черни панталони. Може да се спрете и на туника с модерен принт. За туниката с шарки изберете тесни панталони и високи токчета – класа и шик сами по себе си. Това е лесно!

 

Какъв клин да избера за туника?

 

Туника и клин? – Определено да! Това е идеалният дует, който можете да използвате в ежедневни стилизации. Каква туника ще изглежда добре с клин? Най-добрият ще бъде този със свободна кройка и дължина до средата на бедрото. Основният принцип на комбиниране на елегантна туника с клин е съчетаването на цветовете. Това обаче не означава, че трябва да избирате съседни цветове в цветовата палитра. Въпреки това, такива решения са най-безопасните и – противно на външния вид – ефективни. Пример е сива туника, която ще изглежда страхотно с клин в по-тъмен нюанс на сивото. Какви обувки да изберете за такъв комплект? Велурените ботуши до бедрата ще бъдат перфектни – ще създадете стилен и женствен тоалет. Харесвате ли по-разнообразни стилове? Можете да експериментирате с контрастни цветове, но внимавайте да не прекалите.

 

Основното правило – където горната част на стайлинга е шарена, долната трябва да е едноцветна. И обратното. Много модерни са ацтекските и флорални модели, които ще се впишат идеално в стиловете бохо, етно или фолк. Комбинирайте туника на цветя с клин в интензивен цвят. Те могат да бъдат зелени, но можете да ги съчетаете с цвета на цветята. Ако изберете розови, оранжеви, лилави или червени флорални мотиви, клиновете трябва да отговарят на цвета им. Можете също да изберете решение, което ще работи с всеки стайлинг – черни клинове. В студените дни можете да изберете клинове, които да паснат на комплекта – стилни, модерни и практични. Модерната визия ще бъде допълнена от чанти или ботуши – във всяка версия ще изглеждате модерно и стилно.

 

Какъв чорапогащник да съчетаете с туниката? Ние съветваме!

 

Дълга туника, изработена от висококачествена материя, е чудесна алтернатива на рокля, която ще бъде идеална за вечерни тоалети. Трябва обаче да запомните да изберете материя, която няма да прозира. Също така е необходимо да изберете подходящ чорапогащник за вашето облекло. Ако изберете едноцветна горна част, можете да изберете чорапогащник с шарки без колебание. Хит са моделите с леопардови петна или пришити камъни, които ще придадат стил и елегантност. Ако цените класическите решения преди всичко – чорапогащник в едноцветен цвят без шарки ще бъде идеален. В студените дни изберете асиметричен модел – по-дълъг отзад, по-къс отпред, с плътен чорапогащник.

 

 

 

 

Какви обувки да носите с туниката?

 

За ежедневна употреба изберете удобни обувки или ботуши. Ако, от друга страна, искате да се сдобиете с ултра женствено облекло, дългите ботуши над коляното са идеални. Не забравяйте за аксесоарите, ежедневните тоалети ще бъдат допълнени от сако и чанта за покупки, а вечерните визии с дамска чанта на верижка и елегантно палто.

 

Как да носите колан за туника?

 

Аксесоар, който ще подчертае талията Струва си да имате туника в гардероба си, независимо дали сте стройни или имате фигура с недостатъци, които искате да прикриете. Широката  туниката идеално ще скрие широки бедра или несъвършенства по корема. За да подчертаете формите, всичко, което трябва да направите, е да изберете правилния колан. Кой да избера? Най-добре ще изглежда широк модел, който ще подчертае талията. Туника с колан и катарама е перфектна основа за ежедневен стайлинг! Ако предпочитате скалисти нотки, изберете лента с шипове или камъни.