Каква трябва да бъде идеалната мъжка тениска? Какво да търсите.

Каква трябва да бъде идеалната мъжка тениска? Какво да търсите.

Няма по-популярно, демократично основно нещо в мъжкия (и не само) гардероб от тениска. Тя отдавна е престанала да бъде изключително летен атрибут, днес, когато наслояването е на върха на своята актуалност, тениската се вписва идеално дори в зимен комплект дрехи. Следователно просто не можете да намерите по-универсално нещо, освен това може лесно да се комбинира с всякакви обувки и аксесоари.

Това е основата на всеки ежедневен гардероб, носи се в офиса, за разходки из града, в парка, за вечерни събирания с приятели. Съчетава се идеално с всякакви панталони, шорти, спортни панталони. Именно поради тази гъвкавост един мъж трябва да има няколко тениски, тъй като те се използват почти ежедневно.

Съвети на стилисти

Когато избирате мъжки модел в магазин, трябва да го пробвате, за да оцените гледката от всички страни, за да сте сигурни, че размерът и моделът са правилно избрани. Също така трябва внимателно да проучите вътрешния етикет с информация за състава на продукта. Няма да е излишно да проверите качеството на шевовете, обработката на шевовете. Качествената тениска трябва да изключва наличието на всякакви дефекти, пуфове, дупки.

Ако купувате артикул с доставка, внимателно обмислете снимката в Интернет, за да изберете модела, който най -добре подхожда. Трябва да се има предвид, че нюансът на снимката може леко да се различава от цвета в действителност. Можете да разгледате продукта, като увеличите снимката, за да се уверите, че текстурата на материала е приятна, няма излишни детайли или „украси”.

Текстил

Мъжките тениски се шият от памук, лен, полиестер, вискоза или синтетични тъкани. Често можете да намерите продукти, направени от смеси от различни материали.

Памук. Това е може би един от най -добрите материали за изработка на дрехи. Памукът е мек на допир, дишащ и има дълъг експлоатационен живот. Памукът обаче може да бъде с различно качество: посредственото памучно трико бързо губи формата и цвета си, презаписва се. За да не се набръчка много, трябва да изберете дрехи с леко добавяне на синтетика. Плътните памучни тениски работят особено добре в хладно време.

полиестер. Това е често срещан синтетичен материал. Предимствата на тъканта включват висока якост и практичност. Синтетичните неща са подходящи за спорт, тъй като съхнат бързо и изобщо не се набръчкват. Материалът обаче има недостатъци: той не „диша”, неудобно е в него през горещия сезон. Синтетичните неща могат да изглеждат както благородни, така и „евтини” в зависимост от качеството на материала.

бельо. Ленът не се използва толкова често за шиене на тениски, колкото други материали. Своеобразният материал се характеризира с повишена гънка, което го прави не особено практичен за използване. Устойчивостта на износване на тъканта и колко е приятна на допир зависи от качеството на преждата. Мъжките дрехи от естествен лен са издръжливи, дишащи и абсорбират влагата.

Коприна. Копринените тениски в продажба са доста редки и цената им винаги е висока. По правило такива дрехи изглеждат луксозни, но не са много практични за използване и изискват специални грижи. Копринените предмети трябва да се перат на ръка със специални препарати за коприна или да се почистват на химическо чистене.

Ръкави

Също така трябва да обърнете внимание на този елемент от облеклото, ръкавът трябва да достига до средата на бицепса и леко да го приляга. Но в никакъв случай не стискайте, не ограничавайте движението и не създавайте дискомфорт.

Има дори класификация според дължината на ръкава: модели с къс ръкав (къс ръкав) и дълъг (дълъг ръкав). Когато избирате дълъг ръкав, важно е да се уверите, че дължината на ръкава пасва: трябва да покрива китката, без да влиза в дланта на ръката ви. Ако ръкавът е твърде дълъг, стилистите не съветват да решават този проблем, като купуват неща с един размер по -голям: той ще бъде голям в раменете. Ето защо, ако дължината на ръкава не пасва, по-добре е да изберете друг модел.