Какви дрехи да изберете за пътуване? Малко неща – много изображения

Какви дрехи да изберете за пътуване? Малко неща - много изображения

Всички се надяваме, че пандемията ще се оттегли и животът ще тръгне в по-нормални рамки. И въпреки че днешното време определено може да бъде поставено в списъка на най-необичайните, все пак можем да кажем с увереност – време е да отидем на почивка!

Да носиш малко неща, но да имаш много изображения – съгласете се, звучи перфектно? И най-важното е, че е напълно изпълнимо – достатъчно е да създадете малък капсулен гардероб, в който всички дрехи да се комбинират едно с друго. Събираме най-необходимите и удобни дрехи: памучна рокля, удобен клин, туника и стилна блуза.  Измисляме как точно да направим това, в зависимост от продължителността на пътуването.

 

Пътуване до друг град или курорт за една седмица

Започваме всяка колекция от куфар с обувки. По време на пътуване вероятно ще трябва да ходим много – взимаме удобни маратонки за дълги екскурзии, сандали или равни еспадрили за плаж, сандали с ниски стабилни токчета за вечерта. По-добре е да оставите фибите у дома: няма да стигнете далеч в тях по паветата.

 

За тази празнична обувка се нуждаем от поне три подходящи долнища: вземаме дънки, панталон и пола, които отиват на всички обувки. И най-универсалният ще бъде чифт тениски и свободна риза. Една или две ежедневни рокли също са добри, особено като се има предвид как мъжете харесват тези дрехи. Добавяме към изображенията яке или суичър и дъждобран в случай на застудяване. Раница или кръстосано боди, слънчеви очила, шапка и чифт буци бижута допълват пакета. Voila, ще има различни визии през цялата седмица, но всички еднакво стилни!

 

За пътуване с един ръчен багаж за няколко дни

Кратко бизнес пътуване или разходка – не винаги е възможно да носите куфар с неща със себе си. Въпреки това за три-четири дни можете да се справите с това, което ще се побере в раницата, стига всички дрехи да са удобни. Подходът към такава капсула е подобен на предишния: започваме с избора на обувки за пътуването. Най-добре е да останете на бели маратонки и равни обувки – именно в тях можете да заобиколите всички екскурзии и да изглеждате прилично в ресторант или в театър.

Дънките са подходящи за всякакви обувки, но е важно да се уверите, че са с актуален стил и лаконичен дизайн. За да сведем до минимум броя на нещата, вземаме плетен костюм с миди пола – нещата могат да се носят както заедно, така и поотделно. Добавете тениска, яке и необичаен тренчкот. На място явно ще е по-удобно не с раница, а с малка чанта на удобна каишка, така че ще вземем и това. От аксесоарите са достатъчни перфектни дълги обеци, слънчеви очила и колан.

 

За да посетя приятели за уикенда

При такива пътувания най-важното е да гадаете с времето. Един прост лайфхак е да погледнете прогнозата за времето и да съберете лук за температура, малко по-ниска от очакваната. Тоест, ако синоптиците обещават +25, тогава трябва да сте удобни в дрехите си и на +17.

 

И тук на помощ идват мини-капсули – многопластови лъкове. Например, в зависимост от комбинацията, ще бъде еднакво удобно при +25 и при +7, ако грабнем нещо като този списък от неща: бели маратонки, прави дънки, тениска, оверсайз жилетка и тренчкот с лек шал. Бонусът на такъв комплект е възможността за промяна на изображението с няколко движения: един шал може да бъде вързан по напълно различни начини.

 

В самолет или кола: обличаме всички изброени по-горе неща като модерен многопластов лък. И не забравяйте маската 🙂