Как да направим избор на пижама

Как да направим избор на пижама

Здравият, здравословен и пълноценен сън е основната гаранция за добро настроение, бодрост и спокойствие през целия ден. Ето защо е необходимо да си почивате през нощта с удобство, комфорт и в подходящо облекло за сън. В днешно време пижамите са не само облекло за нощна почивка, което затопля и осигурява спокоен сън, но и удобни дрехи за ежедневна употреба у дома.

 

Много хора не се отнасят сериозно към избора на пижама за вечерно излизане, затова предпочитат само стилен дизайн и следват модните тенденции. Основният критерий в момента на закупуване на нощен комплект е комфорт, удобство и приятен външен вид. Изборът на пижамен комплект трябва да се основава на естетически и практически аспекти.

 

Практически насоки за избор на пижама

 

От практическа гледна точка процесът на подбор трябва да бъде ориентиран към основните фактори за комфорт. Необходимо е да се обърне внимание на материала, от който е направен моделът. За ежедневна употреба са подходящи памучни пижами, които са чудесни за спане и използване като ежедневно облекло. За студения сезон е препоръчително да изберете опции от руно, велур, акрил или вълна. Струва си внимателно да подходите към закупуването на тъкани, които могат да причинят алергии.

 

Спалното облекло трябва да бъде избрано без неудобни закопчалки, ципове, копчета и обемен декор. По време на проверката на продукта в магазина е препоръчително да проверите шевовете, те трябва да са меки, еднакви и еднакви. Когато пазарувате копринена пижама, трябва да изберете продукти с висококачествени материи.

 

По време на пазаруването на дрехи за сън е важно да изберете модел, който няма да възпрепятства движението и действията. Нощното облекло трябва да бъде с един или два размера по -голямо от стандартното облекло. Ако по време на проба в магазина се появи дискомфорт и неудобство, можете спокойно да откажете.

 

Естетически аспекти при избора на пижамен комплект

 

Когато избирате цветова схема, не трябва да избирате пижамен комплект, който да съответства на тона на спалното бельо, сянката на косата или тапета. По този въпрос е по-добре да следвате препоръките на психолозите относно ефекта на цвета върху настроението и благосъстоянието:

 

Розов, лилав и яркочервен цвят уверено ще се настрои към романтично, спокойно и съблазнително настроение, ще добави чувства на любов, нежност и чувственост;

Черният нюанс не винаги носи много негативизъм, но закупуването на неща с подобни цветове трябва да се извършва с повишено внимание. Ако има умора и вътрешно напрежение, черен пижамен костюм може само да влоши състоянието;

Бял пижамен костюм винаги бързо ще подобри настроението ви, ще даде усещане за свобода, мир и положителен заряд;

Зеленото и синьото, смелите нюанси на морската вълна бързо успокояват, незабавно създават атмосфера на мир и блаженство.

Пижамата може да бъде не само практична и удобна, но и стилна. Необходимо е, без скромност и колебание, ясно да се определят чертите на собствения тен, неговите предимства и недостатъци. За жени с голям размер с висок ръст са подходящи класически модели с щампа под формата на вертикални ивици. За стройните момичета се предлага почти неограничен избор от модели с къси панталони, панталони, тениски, пеньоари.

 

За да създадете романтична и съблазнителна визия, трябва да предпочитате модели, изработени от безтегловна вискоза, лека коприна или сатен. Къси шорти и тениска с дантела ще подчертаят перфектно всички предимства на фигурата.