Как да се облечем за интервю за работа? Научете как да привлечете вниманието на работодателя

Как да се облечем за интервю за работа? Научете как да привлечете вниманието на работодателя

Интервюто е ключов момент, по време на който трябва да докажете, че сте идеален кандидат за тази позиция. Освен уменията и опита е важно и впечатлението, което правите на работодателя си. Езикът на тялото или начинът, по който говорите, са едно нещо, но дрехите ви за интервю също са от решаващо значение. Как да създадете имидж, така че да повишите самочувствието и да угодите на интервюиращия? Открийте правилата и готови стилизации с дамска риза и панталон или стилна рокля, които със сигурност ще ви запомнят.

 

Независимо дали започвате кариерата си или имате много опит, интервюто е доста стресиращо събитие. Имате няколко десетки минути, за да убедите потенциален работодател и да докажете, че сте идеалният кандидат за работата. Облеклото за интервюто е един от първите въпроси, на които PR специалистите обръщат внимание по време на подобна среща. Не забравяйте, че първите впечатления често са най-важни и определят вашия успех. Подходящият дрескод по време на интервюто ще докаже, че ви е грижа за позицията и искате да покажете най-добрата си страна, а това може да повлияе положително на решенията на шефовете. Какви правила трябва да се спазват и какво трябва да се избягва?

 

Основното нещо е точността. Независимо дали кандидатствате за младши или мениджърска позиция, подгответе тоалета си предварително, така че да изглежда перфектно. Ако направите изображение със снежнобяла дамска риза, изгладете всеки детайл от нея – обърнете внимание на маншетите, яката, разстоянието между копчетата, джобовете и гънките. Уверете се, че всяко копче е здраво закопчано. Чистотата е идеално чисти дрехи, за предпочитане прясно изпрани, без никакви следи от износване, особено ако има петна от пот или дребни замърсявания. Преди да излезете от къщата, уверете се, че дрехите не изглеждат грозни.

 

Един от най-безопасните елементи на облеклото, разбира се, е роклята – класика сред стилните тоалети. Не всички модели обаче са разрешени, особено ако компанията изисква служителите да се придържат към строг официален дрескод. Разбира се, много зависи от позицията, за която кандидатствате. Ако това е управленска или мениджърска позиция, трябва да сте уверени и категорични. Тогава леко заужена миди рокля ще бъде перфектна. Изберете плитки или напълно затворени деколтета – така можете да докажете, че знаете бизнес кода за облекло и знаете как да се обличате според случая. За по-малко официални интервюта, не се колебайте да изберете модел с леко разкроена долна част и по-тясна талия. Не забравяйте, че не е необходимо да се ограничавате до черно – подходящо е и тъмно синьо или сиво.

 

Роклята е незаменима основа за стилизиране за интервю. Облеклото е не само основа, но и аксесоари. Такава стилизация няма да е перфектна без добре скроено яке. Сако с двуредна закопчалка, съчетано с фигурата ви, ще бъде определящ фактор за елегантност и ще допълни успешно целия тоалет. В студените месеци трябва да носите и класическо палто. Не знаете как да се обличате за интервю през зимата? Вашият образ не може без стилно дамско палто и комплект – шапка, шал и кожени ръкавици, издържани в подобна естетика. Специалистите по персонал също отдават голямо значение на обувките. Въпреки че горещините през лятото ни принуждават да избираме леки чехли или сандали, за официален повод е по-добре да изберете затворени обувки. Обувки – за предпочитане на нисък или среден ток – от гладка кожа – класика, която трябва да бъде във вашата колекция. Интервюто е чудесна възможност да ги сложите и да покажете класа си. За по-малко официални поводи са подходящи елегантни еспадрили с ажурни клинове. През пролетта, есента и зимата изберете боти или боти – сдържан стил и елегантни токчета.

 

Много жени се чудят дали дънките са подходящи за интервю. Не е лесно да се отговори на този въпрос, защото всичко зависи от фирмата, в която търсите работа. Например, ако това е малък магазин или маркетингова агенция, която не се нуждае от официален дрескод, дънките ще подхождат. Важно е обаче да изберете семпла кройка – не забравяйте да изпуснете джогинги, безплатни гаджета, звънчета или модели, украсени с дълбоки дупки. Изберете прав стил, минимализъм в бижутата и класически цветове и ще създадете истинска сензация! Ако искате да създадете тоалет за интервю с класически панталони, можете спокойно да изберете чинос – модели, които веднага се асоциират с елегантност. Те могат да се комбинират със синя риза – експертите по изображения отдавна са доказали, че синият цвят вдъхва увереност и уважение. Трябва да заложите на дрехи от този цвят, особено ако това е първото ви интервю или кандидатствате за по-висока позиция.

 

Решението как да се обличате за интервю трябва да бъде внимателно обмислено. Не забравяйте обаче, че облеклото не е всичко. Освен това останете балансирани, контролирайте езика на тялото си и се съсредоточете върху силните си страни. Благодарение на това определено ще получите работата на мечтите си!