Лятна рокля с тънки презрамки – хит сред дамите

Лятна рокля с тънки презрамки – хит сред дамите

Напоследък лятната рокля с тънка презрамка или сарафан стана толкова популярна, че я носят всички: от много млади момичета до дами на почтена възраст. Дори тези, които не са много любители на роклите и са свикнали да носят комплекти с къси панталони и дънки през лятото, под влияние на общото вълнение започнаха все повече да клонят към лятна рокля с тънки презрамки при избора на дрехи за лятото. Това нещо придава женственост и елегантност на своя собственик и е в състояние да коригира фигурата, ако е необходимо. Дизайнерите предлагат голям брой различни модели, от които да избирате. За да изглеждате красиво и да привличате погледите на другите, изберете сарафан въз основа на съветите по-долу.

 

Роклите за лятото балансират пропорциите

Ако първите летни сарафани бяха куполообразна просторна рокля с дължина до пода, която поради своята еднородност на стила не остави правото на избор, модерната широка гама ви позволява да намерите най-подходящите модели за украса на всякакви външни данни.

 

Собствениците на заоблени форми трябва да обърнат внимание на дълги модели или медни с широки презрамки. Цветът се препоръчва монохромен или с бледа шарка.

На младите дами с миниатюрна физика, нисък ръст се препоръчват модели в райе, поставени вертикално, и с всякакъв друг малък вертикален принт и обикновен. Желателни модели с деколте „совалка”, особено когато става въпрос за продукти с максимална дължина, защото благодарение на тази техника фигурата ще бъде „разтегната”.

Високи дами с пропорционален силует пасват на всеки сарафан, включително и прилепнал. Стилове с течащ подгъв също ще изглеждат добре, те ще създадат ефект на лекота и крехкост.

Собствениците на пищен бюст се съветват да се съсредоточат върху тази атрактивна част от тялото. Лятна рокля с дълбоко (умерено) деколте ще подхождат, изразителни мъниста, висулка и подобни аксесоари ще ви помогнат да озарите образа и да направите гърдите по-красиви.

Младите стройни момичета могат да изберат мини и ултрамини. Такива неща ще подчертаят красотата на краката.

Дамите с фигура, наподобяваща пясъчен часовник, имат късмет: добре очертаната им талия може да бъде благоприятно подчертана от вталена лятна рокля с тънки презрамки с различна дължина и форма, но е по-добре да избягвате прекомерните драперии и гънки в областта на корема.

Стил в ампир с висока талия и свободна пола ще бъде чудесно решение за придаване на женственост на правоъгълен тип тяло. Сарафанът визуално ще разтегне фигурата надолу, а мини ще покаже наличието на прави крака, солиден модел на широки презрамки, изработен от безтегловен шифон, ще осигури необходимата мекота, подчертавайки предимствата.

Дамски летни рокли с плисирана или украсена с редове пола ви позволяват да възстановите баланса между пропорциите на гърдите и бедрата на собствениците на „обърнат триъгълник”. Като елегантен можете да изберете комбиниран модел с плътен тъмен горнище и буйни, светли нюанси или с щамповано дъно. Допълнителен трик, който ще помогне за „разхлабване” на масивната горна част на тялото – V-образно деколте или презрамки около врата със същата форма.

За жени с крушовидни форми най-подходящи са продуктите с презрамки, които визуално увеличават раменете.

Свободната кройка идеално скрива корема, широките бедра, липсата на талия и други характеристики на фигурата „ябълка”. По-добре е да предпочитате монохромни тоалети – те визуално правят собственика по-висок и по-грациозен.

Каквато и да е вашата височина и форма, винаги можете да намерите стилен сарафан, който ще създаде ненадминат образ с акцент върху съблазнителните линии на женското тяло и е в състояние да не привлече вниманието към някои несъвършенства.