Основен артикул в гардероба – бяла дамска риза

Основен артикул в гардероба - бяла дамска риза

Дълго време бялата риза беше изключителна част от мъжкия гардероб. С течение на времето тя мигрира към дамските гардероби и се превърна в неразделна част от всяка модница заедно с малка черна рокля.

Бяла блуза върви към всичко. Подготвили сме ви няколко съвета кой модел да изберете и как да го носите, за да останете стилни.

Критерии за избор:

Бялата риза е строго нещо, което подчертава силуета ви. Така че забравете за детайлите с бродерия, волани или други аксесоари. Бялата риза е лишена от претенциозност.

Ние избираме памучен плат като материал – той също е практически устойчив на мачкане, така че можете да си спестите безкрайното гладене и парене. Можете да подчертаете елегантността, като изберете плътен материал. Избягвайте полупрозрачните тъкани. Бялата риза е идеалната дреха за завършване на вашата визия. Ако облечете бяла риза с костюм, тогава тя е тази, която ще се съсредоточи върху факта, че сте направили избор в полза на висококачествени добри материали.

Още един малък съвет: ризата трябва да е достатъчно дълга, за да можете да я пъхнете в панталоните или полата си, без прибраната риза да разваля визията с намачкана материя. Страхотно е, ако краищата на ризата са заоблени: в тази форма изглежда много по-елегантно, особено ако ще носите ризата свободно.

И така, къде да търсим подходящата?

Опитайте се да изберете такъв модел, така че ризата да не се издува и да не приляга на гърдите, така че копчетата по цялата дължина да не се разминават в различни посоки. Ще създаде впечатлението, че ризата е малка за вас и ще развали впечатлението от външния ви вид. Но изборът на риза с няколко размера по-голяма също не си струва: нещо, което виси на вас, ще унищожи стриктен опитен образ.

Как да се носят?

Бялата риза е лесна за носене и съчетаване с всичко: с панталони, с дънки и с пола изглежда страхотно!

За офиса или вечерно излизане съчетайте риза с панталон с прав крачол и чифт помпи за по-романтична и женствена визия. Ако предпочитате поли, визията с бяла риза определено ще се превърне в печеливша.

 

Тандем от риза и чифт дънки ще изглеждат по-спокойни. Вземете ботуши, маратонки или дербита за по-небрежна и дръзка визия.

 

Тези, които искат да следват всички канони на модата, не се колебайте да носят пуловер на ризата си. Изправете ръкавите, яката и заоблените й краища, съчетайте всичко с мини пола или тесни дънки и ето го, шикозният тоалет е готов!