Пижамите са един от най -удобните комплекти за дома

Пижамите са един от най -удобните комплекти за дома

Пижамите са не само дрехи за сън, но и един от най -удобните домашни комплекти, които да облечете след тежък работен ден. Съвременният избор на стилове и цветове може да изненада едно момиче, когато избира пижамата си. Как да изберем удобна, красива дамска пижама и да не съжаляваме за покупката – нека разберем в тази статия.

Памучна пижама с шорти

Текстил

Когато купувате дрехи в магазин, които ще влязат в контакт с тялото, е особено важно да се проучи описанието на състава на тъканта върху етикета, от който е направен комплектът.

Памук. Мекият на допир, практичен и естествен материал е идеален за шиене на облекло за свободното време. В допълнение, той е дишащ, абсорбира влагата и не причинява алергии поради своята екологичност. Друго предимство на тъканта е достъпната цена, като се има предвид, че трябва да има няколко домашни комплекта за смяна.

Сатен, сатен, коприна. Те са леки, течащи материи за съблазнителни домашни облекла, но коприната е естествен материал, а останалите са по -евтини синтетични аналози. Външно те по нищо не отстъпват на коприната, докато не се набръчкват толкова много и са по -малко взискателни в грижите. Това обяснява популярността на сатен и сатен за изработване на красиви дамски пижами.

Руно, микрофибър. Такива изкуствени материали са изработени от полиамид и полиестер. Производителите на домашно облекло ги оценяват за високата им издръжливост, дишане и способността бързо да изсъхне след измиване. И двата материала запазват топлината добре, не се набръчкват, не губят формата си, което ги прави най -добрите за производство на зимни домашни облекла.

Вискоза. За летните модели дизайнерите използват вискоза, тя се получава чрез обработка на дърво и най -важното е, че тя почти по нищо не отстъпва на естествените тъкани. Вискозата също така позволява на кожата да „диша“, антисептична е и не предизвиква дразнене на кожата.

Модален. Модал също принадлежи към хигиенните тъкани, той е лек, практичен, устойчив на повреди и износване, практически не се свива и не променя формата си след пране. Пижами, изработени от модал, са не само приятни на допир и се носят добре, но имат готин вид.

Популярни стилове

  • Класически. Този модел се отличава със свободно прилепване на риза и широки панталони. Може да има и модерни вариации на класическата тема: необичаен комплект пуловери и бричове с ластик в долната част на крака.
  • Комплект с къси панталонки. Вместо къси панталони, такава комбинация може да бъде капри или бричове, а като топ, потник, подстригана тениска или топ. Обикновено са изработени от тънки материали и са подходящи за топлия сезон.
  • Съблазнителен. Тази категория включва не по -малко необходими дамски комплекти, чиято основна функция е да радва окото и да подчертава достойнството на фигурата. За шиенето си те могат да използват полупрозрачни, леки материи (сатен, вискоза, коприна), както и да шият различни материали, украсяват дрехите с дантелени части.
  • Гащеризони. Пижама от една част, изработена от руно, велур или други плюшени материи, е идеална за момичета, които обичат да се мятат и да се обръщат в съня си.

Общи препоръки

  1. Важна роля при избора на пижама играят цветовете; за домашно облекло е по -добре да изберете не модерен цвят, а такъв, който ви развеселява. Например, зеленото, синьото и розовото имат успокояващ ефект върху психиката, докато класическото бяло и всички млечни нюанси дават усещане за свобода и спокойствие.
  2. Когато купувате пижама в интернет, е задължително да измерите параметрите на фигурата, да проверите в таблицата на производителя и да изберете необходимия размер.
  3. Комплектът, който е предназначен изключително за спане, трябва да е без ципове, закопчалки и други метални елементи.
  4. Необходимо е внимателно да се изследва качеството на шевовете, на живо или от снимка, те трябва да са меки и добре обработени, така че тъканта да не пълзи.
  5. Преди да купите, също няма да е излишно да оцените своята конструкция. Почти всеки модел от широка гама е подходящ за стройни модни жени, а комплект с вертикални ивици ще помогне на момичетата с апетитни форми да изглеждат по -тънки.