Тенденции и основни: преглед на актуалните дамски ризи

Тенденции и основни: преглед на актуалните дамски ризи

Ризата е един от най-популярните дамски топове всеки сезон. И всичко това, защото правилно подбраната риза изглежда умерено строга, удобна, придава женственост, показва информираност за тенденциите и ви позволява да се съсредоточите върху деколтето.

Когато избирате каквото и да е нещо за жена, важно е да разберете, че има три основни типа модели:

уместни или актуални; основен; остаряла.

Първият вариант (модерен) в определен период от време е най-стилен, модерен и популярен. Той обаче има значителен недостатък. Всичко, което е много модерно, непременно влиза в категорията на антитенденциите, тъй като дразни всички.

Но като изберете тенденция, можете да разчитате на повишено обществено внимание и зачитане сред тези, които следват нови продукти и не са старомодни.

Основните неща са най-практични. Те също могат да остареят или да се променят, но този път е по-дълъг от този на тенденциите.

Например, преди 10 години базовите сини дънки бяха почти тесни със средна височина. Днес те са прави дънки, които се отличават със свободен крой и висока талия.

Как да носите риза

И така, предлагаме да разгледаме най-модерните ризи и блузи и основни колеги. Първият вариант е за тези, които се стремят да бъдат най-модерните, често посещават различни събития и просто не могат да изглеждат скучни. А вторият ще ви помогне да спестите пари и да купите нещо не за един сезон, а за няколко.

Памучна риза

Всеки има нужда от обикновена памучна риза. Подходяща е за офис служители, майки, възрастни жени и млади модници.

Дамска риза с джобове

Дамски ризи с кръпки джобове и спуснати рамене се съчетават хармонично с дънки. Могат да се носят като основен топ или като допълнителен слой върху тениска или водолазка.

Базови дамски ризи

Първата версия на ризи с джобове, според прогнозата на стилистите, ще загуби своята актуалност през следващата година. И подобен модел ще остане без допълнителен декор. Тази риза може да се носи и като един от слоевете на изображението или като независим елемент от изображението.

Плътен плат

Ризите от плътна тъкан винаги са били търсени сред мъжете, но жените ги оцениха само преди година.

Дамски кожени ризи

Кожените ризи се превърнаха в недвусмислена тенденция. Могат да бъдат с права кройка, с шнур (за тях по-долу), с колан. Стилистите препоръчват да носите кожена риза с неутрално дъно – дънки, клинове, леки поли midi. Лоша комбинация – кожени панталони. Това изображение ще бъде претоварено.

Дамски ризи от плътна материя

Ризите, изработени от плътна материя, използвана за палта (обикновено габардин, креп, букле, кашмир, драп), се превърнаха в истински любимци на модниците и спечелиха признанието на стилистите. Те вече са в категорията на основните неща, така че след като сте купили такъв продукт, няма да се налага да мислите как да го замените след една година.

Женствена блуза

Много жени не виждат голяма разлика между ризи и блузи. Наричаха продукт от лек полупрозрачен плат с копчета – риза. Стилистите, разбира се, са възмутени от такова име, като блуза, но всеки разбира за какво става въпрос.

Викториански модни блузи

И така, викторианските блузи са в тенденция този сезон. Характеризират се с обемни ръкави, волани и бродерия по деколтето и деколтето.

Особено модерни модели с декор от памучна дантела.

Блузи или ризи, които принадлежат към основните елементи на гардероба, са напълно прости модели. Не трябва да има нищо привличащо вниманието: обикновено V-образно деколте, малки копчета, класически ръкави. Единственото изискване е висококачествена естествена материя, а не синтетика.

С яка

Ризите имат яка, но блузите могат да бъдат в различни стилове. Този сезон фалшивите яки се върнаха на мода, макар и в „ретро” стил, но по-необичайни.

Модерни блузи с дълга яка

Модели на блузи с удължени яки изглеждат красиво, но не толкова нежни, колкото техните предшественици ретро и мъниста. Те са предимно бели на цвят.

Обикновени бели ризи за жени

Ако модерните удължени яки не ви харесват, обърнете внимание на основните опции. Това са ризи и блузи с класически акцентни яки, които да подхождат на самия продукт.

баски

Много жени отдавна са отнесли продуктите с пеплум (сака, ризи, блузи, якета) към немодерното, без да подозират, че тази „пола” има тенденция да се трансформира.

Ризи със шнур

Без значение е да носите блуза с пухкава пришита пола, но модел с шнур е тенденция. Връзката е оформена благодарение на ластик или връзки, пришити в областта на талията. Важно е да запомните, че завесата не трябва да е на бедрата – това също е анти-тенденция.

Класически вталени ризи

Вместо блуза с шнур, можете да закупите неостаряваща класика – това е леко вталена риза. Обикновено са с пухкави ръкави и без друг декор (джобове, яка с акцент).

Къс ръкав

Ризите и блузите с къс ръкав са любими на много жени. Те са удобни, универсални и практични.

Тенденция: с подплънки за раменете

Ризи с подплънки за раменете

През този сезон блуза с подплънки за раменете продължава да бъде в тенденция. Вярно е, че сега това е по-класически модел, който не изкривява параметрите.

Модни ризи без ръкави

Базовите ризи без ръкави включват обемни модели с отпусната линия на раменете. Но вталените с малки ръкави камбана са пълна антитренда.

 

Нека обобщим

Модни ризи за жени: както от плътна материя, която запазва формата си, така и от полупрозрачна.