Тениска с или без ръкав – коя да изберем

Тениска с или без ръкав – коя да изберем

Тениска с ръкави, дълъг ръкав, суичър, водолазка, суичър, суичър и така нататък-това са все разновидности на тениски или е нещо напълно различно, което не си прилича. Нека се опитаме да разберем всички тези понятия, така че ако не ги наричате според всички правила, тогава поне разберете, че тениска с ръкави е тениска. И има разлика между тези понятия.

Трябва веднага да кажа, че много думи просто са заимствани от други езици. И наричат ​​напълно разбираеми за нас дрехи с неразбираеми думи, или по -скоро техните комбинации. Модата за заимствани термини се появи поради факта, че глобалният интернет ви позволява да използвате услугите на онлайн магазини от цял ​​свят.

Историята на произхода на тениската

Тениската се появява в САЩ през 40-те години на миналия век. Тогава тениската е била предназначена за морските пехотинци и е била Т-образна памучна риза с кръгла яка и къси ръкави. Още през 50-те години тениската започва да се носи не само от пехотинци, но и от всички. И през 60 -те години имената на принадлежност към определен кораб, военна база или военна част започнаха активно да се отпечатват върху този тип дрехи. Това също веднага се разпространи в масите.

Терминът „тениска” има чисто руски корени. И както подсказва името, той е взаимстван от футболисти, които са влезли на терена с тениска, като играчи на националния отбор на СССР. Тениските влязоха в ежедневната мода благодарение на феновете, които започнаха да ги носят всеки ден. Тениски бяха отпечатани със снимка на футболния отбор, отделни играчи или техните номера по време на играта. Така тениската спечели любовта на милиони хора. И днес това вече е класическа версия на облеклото, взета като основа за много други видове, които ще бъдат разгледани по -долу.

Видове тениски и тяхната функционалност

Какво е тениска: тениска, дамска, детска? Преди да изберете това или онова нещо, трябва да разберете неговата функционалност, видове и концепция. Една обикновена черна тениска за различни хора може да прави различни неща. От само бельо, до начин на самоизразяване, когато той има определена символика и атрибути на всякакви субкултури.

Ако погледнете класическите тениски, които ни предлагат производителите, можете да намерите хиляди модели, които се различават по дължина на ръкава, тип на врата, материал, кройка, цвят, наличие или липса на щампа и дори начина на нанасяне.

Тениската може да бъде част от ежедневната визия. Може да се носи под яке и след това ще бъде част от бизнес облика. Или може да има индивидуален, корпоративен стил. Или стилът на една от многото посоки от различно естество: бохо, пачуърк, емо, готика, рок, пънк и други подобни. В същото време тениска може да бъде вашата визитка, ако се придържате към един стил на облекло и предпочитате тениски. Или, напротив, необичаен творчески акцент, ако изобщо не го носите.

Класическа тениска

Тениска с къс ръкав е дреха, която се носи над главата ви. Има къс ръкав до средата на рамото. Състои се предимно от естествени памучни материали и няма яка, копчета и джобове. В този случай, по правило, яката и ръкавът са подрязани със същата тъкан като самата тениска, или с инкрустация с различен цвят. Тениската може да има права класическа кройка, да е стегната или, обратно, свободна кройка. В същото време сега има тениски с един джоб на гърдите вдясно. Но този стил се носи предимно от мъже. Яката на тениска може да бъде кръгла или V-образна.

Това е същата тениска с ръкави със средна част на раменете, но с яка и с две или три копчета и като правило, лого на гърдите. На английски това е отделен тип облекло. Често се бъркаме: да класифицираме полото като ризи или тениски, тъй като полото съчетава тези два вида облекло. Поло прилича на тениска с къс ръкав, кройка, материал. Но от друга страна, от ризата той има нагъната яка, копчета и класически вид. Можем да кажем, че полото е „класическа тениска с къс ръкав“. Което може да се носи както с бизнес костюм, така и с анцуг, и с къси панталони, и с класически панталон.

Дълъг ръкав – тениска с ръкави

Longsleeve – буквално преведено като тениска с ръкави, което е. Основната разлика от тениската е само дължината на ръкава. Освен това тениска с три четвърти ръкави се отнася и за дълъг ръкав. Яката, подобно на тениска, е кръгла, V-образна или поло. Дългият ръкав може да бъде обикновен, на райета или украсен с щампа. Използваните материи обикновено са същите като за тениски. Трикотаж, по -рядко опънат, еластан. Longsleeve се използва главно като спортно облекло. Но в едноцветен вариант може да бъде облечен с класически дрехи и яке. Понякога според вида на ръкавите дългите ръкави се наричат ​​реглан. Това е разрез на ръкавите, който сякаш е спуснат и може визуално да намали раменете.

 

Сега знаете всичко за тениски с ръкави и дори повече. Най -важното е да намерите своя индивидуален образ и да не се страхувате да го покажете на света.

 

След като се занимавах с понятията за определен тип облекло: тениска с ръкави, яке, бомбе и др., Мисля, че ще бъде подходящо да разберем не само дългия ръкав, но и неговата форма. А също и формата. Тъй като и тук има много неразбираеми и заимствани термини.

Очаквайте следващите статии за стилове на ръкави и деколте.