Какво да вземем на почивка? Готвим се за пътуване до морето

Какво да вземем на почивка? Готвим се за пътуване до морето

Веднага след като решите къде да отидете на почивка, трябва да решите какво да вземете със себе си: отговорният подход към този въпрос ще ви помогне да направите компетентно „морски гардероб“ и да не въвеждате допълнителни дрехи. Задължително в багажа Ви трябва да присъстват, рокля, туника, панталон. В тази статия ще разгледаме какво дамско облекло да сложим в куфар, ще изразим универсалните препоръки на стилистите и накрая ще направим списък с необходимите неща.

 

правила за съставяне на основен гардероб на почивка

Преди да разгледате съдържанието на гардероба или да планирате пазаруване. Ето няколко важни съвета за избор на изображения за морето:

Вземете предвид метеорологичните условия. За топлото време най-подходящи са дрехи от естествен лен, памук, вискоза. Те не нарушават терморегулацията и са приятни за тялото. Дрехите с примес от синтетични влакна не се мачкат, съхнат бързо и са устойчиви на деформация. Няма да се разпънат дори при продължително носене.

Помислете за свободното си време предварително. Ако планирате да прекарате всички дни на плажа, отделете повече място в куфара за бански костюми, парео, пелерини. За активно забавление, посещение на паметници на културата, изложби и музеи, ще ви трябва ежедневни дрехи – елегантна рокля или комплект туника и клин. Ходенето на ресторанти и излизането вечер ще изисква акценти.

Вземете решение за стил. Любимата ви блуза с волани няма да се комбинира със спортни шорти, а лъскава тениска в комбинация с карго панталони ще внесе хаос в образа. Изберете най-удобния стил за себе си: романтични и женствени или универсални неща за релаксация в ежедневен стил.

Изберете правилните цветове. Универсалните бели, сини, светло розови, лилави, светло жълти, бежови нюанси са добре комбинирани един с друг, с контрастни тонове и щампи. Добре е те да заемат поне 65-70% от вашия “празничен гардероб”. 20-25% са разрешени за акценти, останалите 10% за необичайни тонове и шарки.

Избор на топ: какво ще ви бъде полезно на почивка

Пет тениски и блузи ще са достатъчни за 10-дневна ваканция. Най-универсалните и практични свободни стилове. Свободната кройка не ограничава движенията и може да се носи дори върху бански. Изберете готини дамски тениски по ваш вкус: обикновени, с надписи или щампи. Свободни туники, тениски в стил бельо или плътно прилепнали горнище, празнична блуза за излизане, риза оверсайз ще могат да разредят основата на вида. В случай на хладно време или за вечерни разходки ще ви трябва жилетка или тясно яке.

Дрехи за морето: какво да вземем

За да експериментирате с изображения, достатъчно е да имате минимален брой неща от различен тип:

Къси панталони от фина материя. Изберете принтирани продукти с геометричен модел, райета, шарки и ги комбинирайте с плътен топ.

Широки панталони. Това могат да бъдат тип палацо или други свободни стилове.

Дънки от светли нюанси за вечерни разходки.

пола. Само един продукт в миди или мини проста кройка с класически принт като грах, райета, цветя.

Каква рокля да вземете със себе си на почивка

Тук е важно да помислите как ще прекарате свободното си време. За разходки из града и екскурзии подходяща рокля-риза или продукт в стил бохо. Отивайки на плаж, те могат да се носят върху бански. Елегантните дамски рокли ще ви бъдат полезни за вечеря в ресторант или разходка.

Допълнителни елементи от облеклото, които ще ви бъдат полезни на почивка

Стилистите препоръчват да помислите предварително няколко изображения за различни поводи: за почивка на плажа, разходка из града, разглеждане на забележителности, придвижване из хотела, излизане навън. За тези случаи ще ви бъдат полезни удобни и практични обувки: отворени сандали, балетки в случай на дъжд и удобни маратонки или маратонки. От бельото е достатъчно да се ограничите до един комплект за всеки ден и няколко чифта чорапи. За сън изберете пижами с тениски и шорти.

 

Ще ви трябват и стилни дамски чанти: просторен плетен модел е подходящ за плаж, пазаруване или ежедневни разходки. За отиване до ресторант или кафене вземете малък клъч, а по време на екскурзии раниците нямат равни по удобство. Можете да разредите изображенията с шалове, бандани, слънчеви очила, но е по-добре да изоставите скъпите бижута.