Летни рокли –красиви и елегантни модели

Летни рокли –красиви и елегантни модели

В тях цари женственост в цялата си гъвкавост и великолепни летни рокли 2022, сред които ни се предлага да направим избор. Буквално всички световни марки адресираха своите колекции към истински ценители на добрия стил, фино запознати с модата. Следователно този сезон на практика няма строги забрани или препоръки. Само вашият собствен деликатен вкус и познаване на тенденциите е всичко, от което се нуждаете, за да направите правилния избор.

Една от основните тенденции на днешната мода, на която отдадоха почит почти всички световноизвестни дизайнери, е ретро. Те не се ровеха в историята, а взеха всичко най-добро от стила на 50-те и 60-те години – епоха, в която дори не е имало такова нещо като “унисекс”….

Женствен и изискан силует в днешните модерни модели осигуряват подчертана тънка талия, втален корсаж с ясно очертано деколте и луксозни поли с дължина до коляното….

Не по-малко успешно заимстване от миналото, което вълнува въображението на дизайнера – модели от стил “кейс” с безупречно елегантен силует. Този сезон върху тях е изградена цяла тенденция. Представя както модела за работа в лаконични цветове, така и елегантни коктейлни рокли….

Летните рокли  в модерна ретро версия изглеждат смело и дори малко провокативно, тъй като дизайнерите изпълниха класическите силуети с активни щампи….

Безусловен летен хит са флоралните мотиви, както реалистични, така и най-фантастичните. Ясни, графични дизайни в сочни нюанси придават убедителна женственост на моделите. Не по-малко актуални са средните по размер “клетка” и абстрактните рисунки, които безупречно пресъздават стилиста на епохата….

Ефектът се подкрепя и от материите, които дизайнерите отново върнаха на модните подиуми – деликатен и нежен муселин, батист и воал, както и щампа и матирана коприна….

Не по-малко изразителен на световните подиуми е стилът на “нов минимализъм”. Моделите в този стил са проектирани в семпли графични и свободни миди или макси силуети, без акценти върху декора. Но те демонстрират женственост безупречно, благодарение на обмислените линии на кройка и оригинални детайли. Такива стилни летни рокли ви позволяват да създавате ежедневни, но изтънчени градски визии и са чудесни за гардероб за почивка.

Освен това минимализмът в моделите на този сезон е много замислена простота и великолепни естествени материи – тънък лен и памук, и плътна, добре оформена коприна ….

Аристократичност на моделите добавя цветовата гама, в която този сезон са представени всички нюанси на сивото, синьото и бялото….

Наистина е трудно да се избере от разнообразието, което дизайнерите предлагат – има твърде много нови предложения. Стилът на лека лятна рокля 2022, и още повече цветовете, професионалистите от модната индустрия ви съветват да изберете въз основа на собствения си тип външен вид….

На първо място, това е цветен тип. Модни това лято, деликатни и „наивни“ флорални щампи в пастелни цветове ще подхождат на блондинките, но може да изглеждат избледнели и неизразителни на собствениците на тъмна и червена коса. А те от своя страна са идеални за сочни сложни абстрактни и геометрични модели с наситени и сложни цветове….

За щастие това лято можете да изберете своя собствена щампа и своя собствена цветова гама сред модните хитове за всякакъв вид визия….

Дизайнерите заложиха на доста прости, но изразителни стилове и не се ограничаваха с цветове, шарки и покрития. Безусловната класика – цветя, полка точки и райета – украсяват най-модерните модели както за града, така и за отдих. Но те са решени в колекциите на тази година по нов начин: на мода са големи рисунки и неочаквани комбинации от цветове….

През лятото ни се предлага да забравим за традиционните “правилни” дуети, като черно и бяло, и смело да смесим розово със зелено, лилаво с оранжево и най-“летния” бял цвят с нюанси на тюркоаз и фуксия… .

Магията на ориенталските модели завладява модните дизайнери от няколко сезона, това лято погледите им са обърнати към Близкия изток – именно в този стил са проектирани екзотични модели в етнически стил. Геометрични шарки в комбинация с дребни флорални орнаменти, изпълнени в ярки наситени цветове, красят свободната, семпла кройка на моделите с мини дължина….

Кой от тях ще бъде най-актуален през лятото? Този, който идеално демонстрира фигурата и подчертава женствеността. Дизайнерите използват за това най-обширния и изпитан във времето арсенал от инструменти – от тясна “стъклена” талия, до смели деколтета и оригинални линии на подгъва….

Отдавайки почит на сезона и метеорологичните условия, създателите на колекциите от летни тоалети обърнаха специално внимание на стилове, които прилягат свободно на фигурата. Дължините миди и макси, съчетани със семпла кройка, създават лек, преливащ силует, който очертава, но не подчертава формата….

Привидната простота се компенсира от материи – в такива модели най-добре изглежда естествена коприна или тънък памук с ефект на “катастрофа”…

Свободните стилове на летни рокли вдъхновиха създателите на щампи – този сезон големите, закачливи модели са по-популярни от всякога. Моделите от този стил ще поддържат перфектно образа в градски стил и ще бъдат незаменими на почивка….