Модата при макси роклите

Модата при макси роклите

Сега е моментът да пробвате модели от нови колекции, богати на свежи идеи и нестандартни решения. Луксозните форми никога не излизат от мода. Най-добрите модни колекции на тази година са ярко потвърждение за това. Правенето на правилния избор на макси рокля не е трудно – важно е само да знаете точно какъв ефект да очаквате от модните стилове и силуети. Роклите за едри дами перфектно отговарят на целта – да представят фигурата във възможно най-добра светлина. Това се улеснява от приоритетни стилове, цветове, както и довършителни работи, които са актуални този сезон….

Доминиращият стил на сезонните колекции за повечето дизайнери се превърна в минималистичния стил. Неговите прости и изразителни средства превъзходно „работят“ за създаване на строен и динамичен образ….

Моделът със свободна кройка, така нареченият “овален” силует, не само визуално премахва излишния размер, но и придава на фигурата женственост и лекота. Спуснати рамене, V-образно деколте и леко заострен подгъв, едва до коляното – този силует вече се превърна в основа за повечето ежедневни модели в стил минимализъм….

Модни рокли за макси момичета демонстрират прости, но много ефективни техники за декориране Обърнете внимание на дълбоките контра гънки и разфасовки на подгъва, чрез закопчалки с миниатюрни копчета или метални ципове. Тези незначителни, на пръв поглед, докосвания перфектно “събират” силуета и го правят по-тънък. Релефните подложки имат същото свойство, което днес дизайнерите прибягват до все повече и модерна дължина на ръкава – три четвърти….

През пролетта особено искам да съм елегантна. Това желание е лесно да се реализира с помощта на свежи пролетни тенденции, основната сред които е женствеността. Стилни рокли за пълни жени през пролетта  се появяват в целия блясък на романтичния стил, който днес дори прониква в ежедневните тоалети….

На първо място, това са модели с действителната дължина на midi. Тя идеално балансира фигурата в модерни рокли с подгъв, изпъкнал от линията на ханша. Това ехо от ранното “ретро” се завърна на модните подиуми под формата на полуприлепнали, добре оформени силуети с акцент върху деколтето….

Неговите дизайнери създават или с помощта на откровени, дълбоки разфасовки, или с помощта на драперии и гарнитури. Тази техника, съчетана с активен разкроен подгъв, създава много хармоничен силует, който прави фигурата по-стройна. Изглежда ефектно не само в ежедневието, но и във вечерните рокли за макси дами.

Цветовата палитра на пролетните колекции е пълна с флорални нюанси. Но за разлика от предишните сезони, приглушените прахообразни тонове на розово и лилаво, както и бежово, перлено сиво и люляк, са особено актуални в този сезон. Изборът на модерни щампи е не по-малко богат, сред които си струва да се обърне внимание на неконтрастни флорални и абстрактни мотиви, както и модерна “клетка”….

Сред сезонните дизайнерски предложения се открояват модели в свободен градски стил, който набира все по-голяма популярност. Най-изгодната визия е семпъл силуетен “трапец” на модел с плътно прилепнал елече, леко висока талия и свободно “летящ” подгъв….

Модните летни рокли за едра дама дължина „макси” изглеждат страхотно, те най-пълно разкриват дизайнерските идеи на кройката и богатството на цветовете. На лятна мода са местни сочни цветове и оригинални смели щампи на флорални и етнически теми….

При избора на такива модели стилистите съветват да се обърне внимание преди всичко на неконтрастните, но ефектни комбинации от модерни цветове. Например: оранжево с розово или тюркоазено със смарагд. Дори големите рисунки, а те са по-актуални днес от всякога, в такива комбинации придават силуета на хармония….

Един от хитовете на есенните колекции е трикотажът, сякаш е специално създаден за момичета с извити форми. В търсене на универсални материали за нови силуети, дизайнерите се обърнаха към класическото трико, то е подчинено на всеки стил – от спортен до бизнес….

Дизайнерите успешно замениха черния цвят този сезон с наситени тонове на бордо, наситено сиво и синьо. Много елегантно изглеждат макси роклите от колекциите в бежови, оранжеви и сини тонове. Не бива да отказвате светли оптимистични нюанси – топлите нюанси и матовата тъкан идеално моделират фигурата….