Какво трябва да знае съвременната жена за туниката

Какво трябва да знае съвременната жена за туниката

Туниката е дошла при нас отдавна, но не всеки знае предимствата на този елемент от облеклото. Струва си да научите повече за тези дрехи, с какво да ги носите и къде. И най-важното – какви предимства една туника може да даде на всяка жена.

 

В класическия вариант туниката е широка удължена риза с яка със или без връзки. Предната част е деколте, което почти стига до средата на гърдите. Отстрани, в някои от моделите има дълбоки цепки. Въпреки това, този стил, който не е загубил популярност, днес не се счита за модерен и предпочитан. Модните дизайнери предлагат все повече вариации на този удобен и стилен елемент от облеклото.

 

За кого са подходящи туниките?

 

Предимството на туниките с различни кройки е тяхната гъвкавост, тоест всяка жена на всякаква възраст и телосложение може да позволи носенето на това облекло. Просто имайте предвид някои трикове, които ще ви помогнат да направите най-добрия си избор:

 

Ако сте доста високо момиче и не се различавате по великолепни форми, тогава една елегантна туника ще ви помогне да придадете женственост на ъгловата фигура. Можете да експериментирате с цветове, да опитате различни стилове от леки и цветни тъкани;

 

За ниски и пълни жени има стил – трапец. Препоръчително е да не избирате цветни материи, максимум – пастелни цветове и дребни повтарящи се мотиви. Също така си струва да изоставите късите опции за туники и да изберете тези, които достигат до средата на бедрото. Можете и трябва да се съсредоточите върху талията – това е лесно, просто сложете колан;

Ако трябва да добавите визуално височина, тогава трябва да изберете туники с вертикален модел или по-добре с контрастни ивици. Дължината може да бъде различна, но е по-добре да изберете обувки с токчета или клинове;

И за да е удобно да се занимавате с домакинска работа, трябва да си купите туника от меко естествено трико. Късите опции могат да бъдат допълнени с клинове или тесни панталони.

Благодарение на разнообразието, туниката може да се превърне в основното нещо за вашата стилна визия на работа, на почивка или у дома. Моделите, които можете да си позволите да носите на работа, не трябва да са твърде цветни или да са изработени от евтини материи. По-добре е да се даде предпочитание на пастелни цветове и класически линии, тоест яка апаш с бродерия, която да съответства на тъканта – това е доста делово.

 

Туники, бродирани с ярки конци и мъниста, или туники от шифон, изработени от цветна тъкан, са плажни опции. Комбинират се добре с бански костюми, къси шорти и веещи се поли.

 

Трапецовидна туника от мека и тежка материя е незаменима у дома и на работа. Струва си да я комбинирате с вталени дълги поли и тесни панталони.

 

Ако трябва да разнообразите максимално гардероба си, но се притеснявате да не пропуснете стила на блузите или роклите, туниката е вашето спасение. Благодарение на кройката си, тя ще прикрие недостатъците и ще направи добър акцент върху достойнствата. И поради неговата гъвкавост и възможността да го носите с различни дрехи, винаги ще имате няколко печеливши образа в резерв в арсенала си.