Как да изберем мъжка пижама

Как да изберем мъжка пижама

Домашното спално облекло днес е представено не само в женския гардероб. Мъжките пижами стават все по-модерно и основно облекло, което демонстрираме дори с известна гордост. Пижами за мъже, традиционно състоящи се от панталон и тениска с дълъг или къс ръкав, вече се шият в различни стилове и материали.

Сега мъжът вече не трябва да носи класическа пижама, напомняща за възрастния му дядо или ранните му години. Днес ще намерите най-богата селекция от дрехи за сън, сред които определено ще откриете най-подходящата. За да научите как да изберете мъжка пижама, какъв стил и материал да предпочетете, използвайте нашето малко ръководство.

Защо имате нужда от мъжка пижама

Знаете ли, че първоначално мъжете и жените са носели едно и също облекло за сън – нощница? Едва през 19-ти век мъжките пижами, каквито ги познаваме днес, се появяват в Европа и Съединените щати. Пижама, в превод от персийски, буквално означава „дреха за краката“. Днес това е комплект от панталон и тениска, които се обличат преди лягане.

Носенето на пижама ви позволява да бъдете покрити през цялата нощ, което е особено удобно и препоръчително в студено време. Температурата на тялото ни се колебае по време на сън, а спалното бельо помага да се нормализира, така че да не се налага да се събуждаме през нощта поради внезапна настинка. В допълнение към практическия аспект, мъжката пижама е удобна и за носене по време на сутрешното забавление със семейството или когато сте на гости на приятели и роднини. Носенето на пижама по време на закуска ще бъде доста подходящо.

Мъжките пижами се отличават и с още една функция, представяйки духа на спокоен домашен живот, който все повече царува в нашия интериор. Модерните мъжки комплекти за сън се предлагат в различни вариации, което ви кара да забравите за единствената им традиционна употреба. Днес мъжките пижами се превръщат в домашно облекло, което можете да носите веднага щом се приберете вечер, получавайки усещане за комфорт и релакс след работен ден.

От каква материя да изберете мъжка пижама

Както при всяко облекло за сън, мъжката пижама трябва да е удобна, щадяща кожата, мека и дишаща. Класическото спално облекло традиционно се изработва от памук или памучна фланела, която е още по-мека на допир.

Мъжките пижами могат да бъдат изработени от плюшена материя, това е особено актуално в хладно време. А за максимален комфорт са подходящи пижами от памук и еластан.

Този материал предлага голяма свобода на движение благодарение на тънката материя. За горнище на пижама е най-подходяща тениска с дълъг или къс ръкав от памук и вискоза, което прави дрехите по-дишащи.