Клинът, тенденции и разнообразие

Клинът, тенденции и разнообразие

Клиновете се появяват през Средновековието. Това били дрехи само за мъже, които с тяхна помощ се предпазвали от студа. Първоначално те са били направени от лосова кожа, откъдето идва и името. Били са прави и тесни в тъмни цветове.

 

Жените обръщат внимание на клиновете едва през осемдесетте, когато Карл Лагерфелд ги предоставя на модното шоу на Chanel. Новостта предизвика много критики и не е била приета, но много звезди започват да носят клинове, като по този начин популяризират този тип облекло.

 

Пикът на популярността на клиновете се пада през деветдесетте години, по това време те успешно се конкурират с дънки. Клиновете се промениха значително, станаха по-ярки и изумени от разнообразието от цветове и блясък. В средата на 2000-те клиновете отново са търсени, те вече са представени в съответствие с модните тенденции и в различни стилове.

 

Защо този тип облекло, възникнало толкова отдавна, не губи своята актуалност? Клиновете са много удобни, перфектно подчертават стройността на фигурата, могат да се комбинират перфектно с други неща в гардероба. Те са универсални, тъй като са подходящи за различни поводи: спорт, разходка, партита, работа, пазаруване.

 

Модерните клинове изумяват с разнообразие от модели. За производството им се използват различни тъкани и материали: ликра, памук, вълна, дантела, тънки дънки, кадифе, плюш, велур, велур, има модели под кожата и от мрежата.

 

Клиновете могат да бъдат украсени с кожени, дантелени или кадифени вложки, украсени с пайети, мъниста или апликации, или да имат лъскава повърхност.

 

Също така този вид облекло, в зависимост от изпълнението, се различава по стил, външен вид и съответно по повод, в който могат да се носят. И така, класически клинове и клинове-панталони със задни джобове, плътни неутрални цветове могат да се носят на работа или бизнес среща. Клинът Capri е идеален за разходка. Спортът ще създаде невероятен комфорт по време на фитнес, бягане или други спортове. Брилянтните опции ще направят запомнящ се лък за парти с приятели или дискотека.

 

Клинът в милитари стил и дънковият клин са страхотно ежедневно носене, докато вариантите с кожа или мрежести са незаменими за създаване на съблазнителна визия. Съвсем наскоро се появиха клинове, които стягат и повдигат дупето, което ги прави заоблени и буйни, тази новост стана много популярна. Има клинове за бременни, които имат широка мека талия в горната част, която не притиска и не пречи на движението, но стабилно поддържа, както и плоски шевове за максимален комфорт. Много популярни са клиновете за отслабване, които имат висока талия със стегната еластична лента за ефективно регулиране, а уникалното тъкане на материята допълнително стяга фигурата и я прави визуално по-стройна.

 

Има голямо разнообразие от модели по производители. За да не сгрешите и да направите правилния избор, трябва да обърнете внимание само на доверени и добре познати производители, което гарантира качеството на закупения продукт и дългия му експлоатационен живот.

 

Популярните цветове на този тип облекло са едноцветни дискретни за ежедневно носене, кафяво, сиво, синьо, черно и ярки за празнично събитие, червено, зелено, сребристо. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че ако клиновете са цветни, тогава е по-добре да носите горната част в спокойни тонове.

 

Много модници се чудят как да изберат и какво да носят с гамаши. На първо място, такива дрехи са подходящи предимно за стройни и слаби жени. Тесните клинове се носят най-добре със свободни и удължени пуловери, ризи и жилетки. Могат да се носят и с къси плетени прави рокли. Тънките капри панталони се съчетават с пухкава пола, а клиновете с дълго сако.

 

Чорапогащи или клинове ще изглеждат перфектно и ще изглеждат на фигурата и ще съставят хармонично изображение, ако са правилно подбрани и комбинирани с други дрехи. Само в този случай ще изглеждате стилно, привлекателно и актуално.

 

Всяка жена може да си позволи да закупи клинове, тъй като дори скъпи маркови модели се продават редовно и в този случай можете да закупите много висококачествен артикул на атрактивна и достъпна цена.