Чорапогащникът незаменим аксесоар за съвременната жена

Чорапогащникът незаменим аксесоар за съвременната жена

 

Чорапогащите са незаменим аксесоар за една съвременна жена. Поради големия избор, днес не е лесно да изберете правилния трикотаж. За да не сбъркате с избора, трябва да вземете предвид сянката, плътността и други критерии.

Дебели чорапогащи

Цвят

  • Черен. Ярки и в същото време прости черни чорапогащи са идеални за почти всеки комплект. Класическата версия няма ограничения, но ако искате да носите например черна рокля, чорапите трябва да бъдат избрани с няколко нюанса по -светли. Това ще освежи малко външния вид.
  • Бяло. Въпреки факта, че бялото облекло също се счита за класическо, трябва да бъдете внимателни, когато избирате чорапогащи от същия цвят. Добре изглеждат модели с висока плътност, непрозрачни в комбинация с ежедневни, леки тоалети.
  • Телесно. Този нюанс на чорапи е подходящ във всяка ситуация, с всякакви дрехи в гардероба. Единственото условие е те да бъдат подбрани строго така, че да съответстват на кожата, така че да няма контраст.
  • С шарка. Днес, на върха на популярността си, чорапогащникът с точки на точка изглежда най-добре модели с малка “муха”. Като ежедневна опция можете да носите чорапи с модел на рибена кост, визуално те създават еднаква текстура и изглеждат много хармонично с пола или лаконична рокля. А за парти или празнична визия са идеални модели, украсени със звезди или други шарки.

Чорапогащник с шарка

Плътност

За да научите как да изберете правилните чорапогащи, е важно да вземете предвид тяхната плътност. От този индикатор зависи колко добре ще изглеждат и ще се впишат в изображението. Следните модели се отличават с плътност:

  • 5-10 den – почти невидим, найлон или ликра ултра тънка “паяжина” на крака. Те могат да се носят в офиса със строг дрескод, според който не можете да ходите с боси крака дори през горещия сезон.
  • 10-15 den – тънки чорапи, които не са много издръжливи и са предназначени за носене при топло време.
  • 20-40 den е може би най-популярната плътност. Такива чорапогащи са представени днес в различни цветове, модели и текстури.
  • 50-200 den – такива плътни продукти са много издръжливи и в резултат служат дълго време. Незаменим в студения сезон. Основното нещо е да изберете правилния състав (той трябва да съдържа памук или вълна).

Основни чорапогащи

Съвети на стилисти

Има няколко ключови тънкости, които ще ви помогнат да изберете правилните чорапогащи:

  1. Много модни жени погрешно смятат, че чорапогащите трябва да бъдат съобразени с цвета на дрехите. Всъщност цветът на аксесоара трябва да бъде избран така, че да съответства на цвета на обувката, това ще създаде непрекъсната линия на целия силует, като по този начин визуално ще го разтегне.
  2. Няма нужда да избирате лъскави модели, те ще развалят впечатлението дори от най -стилния, замислен образ.
  3. Оптималната ширина на колана на продукта е 3-4 см, благодарение на него чорапогащите няма да се плъзгат и да се къдрят.
  4. Важно е не само да изберете правилния аксесоар, но и да спазвате правилата за грижа за него. Чорапите трябва да се перат изключително ръчно с меки почистващи препарати. Сушенето на чорапогащи е строго забранено на отоплителни уреди или на пряка слънчева светлина.