Дамски халат: удобен, практичен, красив!

Дамски халат: удобен, практичен, красив!

Отдавна отминаха дните, когато дамският халат се възприемаше като най-обикновеното домашно облекло, атрибут на „жена с къдрици“, изтощена от борш, пране, почистване и други домакински задължения. В съветско време това бяха скучни аморфни дрехи с “цветя”, практически лишени от приятни асоциации. С навлизането на чужди неща на местния пазар и увеличаването на броя на местните производители на домашен текстил, халатите за нежния пол буквално се промениха. Днес тези продукти са намерили втори живот, превръщайки се в пълноправен домашен лък за жени. В тези палта:

 

удобно е да вършите всякакви домакински задължения: от маникюр до готвене на вечеря;

осигурява се максимален комфорт по всяко време на годината;

успешно подчертава женската красота и привлекателност.

Халатите с модерен дизайн са стилни и ярки неща, които следват модните тенденции и правят дамите неустоими. Не се срамуват да отворят вратата на гостите, могат да бъдат взети със себе си на пътешествие, а също така са идеални за съблазняване на любим човек. В тях не е останала и следа от образа на баналния ширпотребовски халат в съветски стил! Днес всяка жена може да избере перфектния продукт за дефилиране из къщата, който да й подхожда стилно и да отговаря на нейните представи за красота.

 

Колко жени – толкова много халати!

копринен халат

Изобилието от халати на пазара значително опростява задачата да изберете нещо “по ваш вкус”. Представителите на по-слабия пол могат да купуват не само това, което им подхожда по размер, но и да се съсредоточат върху любимия си цвят, материал, стил, дължина, дизайн, марка. За всяко тегло, височина, фигура можете да вземете хубав и удобен халат.

Вталените модели се препоръчват за стройни жени, включително тези с връзки на гърба. Те са в състояние да подчертаят достойнството на фигурата по естествен начин, без да ограничават движенията.

Собствениците на великолепни форми ще отговарят на решения а ла качулка, пончо, туника.

Дамите с деликатна кожа могат да обърнат внимание на безшевни халати за баня, изработени от максимално приятни за тялото материали.

Продуктите с къс ръкав са удобни за извършване на домакинска работа: пране, гладене, миене на чинии. Но в халат с дълъг ръкав почти винаги ще можете да се затоплите лесно и бързо.

Модните сарафани пеньоари са идеални за момичета, които искат да изглеждат най-добре дори у дома.

Версията също ще изглежда елегантна и ще копира стила на японското кимоно. В летните горещини такова нещо ще осигури на господарката си приятна прохлада.

Съвременните производители произвеждат халати не само в духа на ежедневието. Този тип облекло може да бъде изработено в спортен или романтичен стил. И дори повече от това – да имате грандиозен изходен вид. Индивидуалните дизайнери не се притесняват да украсяват своите творения с дантела, козина, различни щампи, вложки от други материали, кристали и пера.

 

Материалът има значение!

Най-рационално е да изберете халати според вида и качеството на тъканта, тъй като по-голямата част от характеристиките на продукта зависят от него: от лекота на грижи до издръжливост на работа.

 

Дамите имат възможност да закупят халати от различни материали, които имат своите предимства:

 

Коприната е мека, но издръжлива, приятна за окото и допир. Счита се за хипоалергичен материал, който придава на продуктите характерен лъскав блясък.

Атласът винаги е ярък и примамлив. Той е по-плътен от коприната, но има страхотен блясък и изглежда шик на почти всяка фигура.

Въздушният гипюр с елегантна мрежа и дантелена тъкан е основното оръжие на жените, които умеят да омайват. Изглежда скъпо, приятно за носене и определено си заслужава парите.

Трикотажът е класика на жанра в производството на домашни дрехи. Това е дишаща, приятна на допир материя, достъпна.

Устойчивият на износване креп се цени поради липсата на склонност към набръчкване. Лек и сравнително издръжлив, този материал позволява на тялото да диша.

Микрофибърът се счита за модерен материал, тъй като е създаден с помощта на полимерни влакна. Устойчив на износване, устойчив на бръчки, силно абсорбиращ, подходящ е като плат за халати.

Сатенът също е в състояние да абсорбира частици влага, да отстранява потта. Характеризира се с лекота, запазване на формата, хипоалергенност.

Велурът е вълнен плат, от който се изработват изолирани халати за баня. Продуктите от него не се разтягат, служат дълго време, не изискват специални грижи и се наслаждават на комфорт.

Това не е пълен списък на тъканите, използвани за шиене на домашни дрехи. Изборът на материали, от които се шият халатите, е много разнообразен и постоянно се попълва.

 

Между другото, в гардероба може да има повече от един халат. За различни обстоятелства чорапите ще се нуждаят от различни модели. Например топла хавлиена – за студена зима и лека коприна – за горещо лято.