Домашно облекло: модни тенденции, материи, модели

Домашно облекло: модни тенденции, материи, модели

Ние, момичетата, сме странни и нелогични същества, готови да прекарат часове в избора на „единствената“ рокля, в която ще изглеждаме не по-зле от Виктория Бекъм на червения килим. Но в същото време, прибирайки се вкъщи, можем да съблечем шикозна рокля и да облечем стари панталони с изтъркани колене и тениска с петно ​​от вчерашния борш. Представяте ли си, ако същата Виктория, призната икона на стил, завръщаща се от филмовия фестивал в Кан, ще се разхожда из къщата в стар избелял халат с дупка в ръкава? И аз не си я представям. Свободен халат и неизменните метални къдрици днес не са в тенденция. Съвременната модна индустрия отдавна ни даде възможността да избираме красиви и стилни дрехи за дома. Така че нека да разберем какво да облечем у дома, за да не се превърнете в невзрачна домакиня.

 

  • Халати. Халатът винаги е бил и остава „краля“ на домашните лъкове. Съвременните модни тенденции са предимно за комфорт: свободни с отпусната линия на раменете – това е, от което се нуждаете. И без закопчалки с копчета, само обвиващи се халати или кимона. Между другото, ориенталската тема сега е на върха на модата и ще продължи поне още няколко сезона. По отношение на цвета, изберете тъмни наситени тонове и големи флорални или абстрактни щампи. От материалите доминира, разбира се, сатена – безтегловна и приятна за тялото материя, но доста капризна в ежедневното носене. По-добре е да запазите такъв халат за специален повод, а за всеки ден можете да изберете памук. След душ хавлиеният халат е много удобен, дори може да замени кърпа. Най-важното е, че не забравяйте, че халатът не е съвсем подходящо облекло за почистване или приемане на гости, но е необходимо за вечерно и сутрешно обличане.

 

  • Рокли. Според мен е невъзможно да се измислят по-удобни и в същото време женствени дрехи за дома! Лаконичните модели със свободен крой, изработени от меки тъкани, ще се впишат идеално във вашия домашен гардероб. Допуска се декорация от дантела, която този сезон заема водещо място в световната мода. От материали е по-добре да се даде предпочитание на трикотаж, шифон и памучни тъкани. В дълга ефирна рокля можете да се почувствате като принцеса във вашия малък приказен замък!

 

  • Пижами. Този тип домашно облекло погрешно се смята за изключително подходящо за спане, но съвременните модели пижами дори ни позволяват да посрещаме гости в тях. При топло време леките пижами, състоящи се от шорти и тениски, ще ви бъдат полезни, през зимата е по-добре да изберете по-топъл вариант. Обикновената пижама, гарнирана с дантела, ще направи фигурата ви визуално по-стройна и ще подчертае женствеността. Хит тази година са пижами с щампи на горски плодове, а можете да изберете и флорални щампи и анимационни герои, които ще ви напомнят за детството. В дъждовно време меката уютна пижама с котка може да бъде само по-добра от меката уютна пижама с две котки! Пижами в мъжки стил също са много популярни заради своята сбитост и удобство. Разрезът трябва да бъде избран свободно, а не да ограничава движенията.

 

  • Анцузи. В анцуг е удобно не само да вършите текущи домакински задължения, но и да изнасяте боклука или да се разхождате с кучето, без да се страхувате от коси погледи на съседите. Най-удобни ще са костюмите от три части – панталони, тениска и суичър. При избора си струва да се спрете на обикновени костюми без излишни елементи. Тук също бих искал да включа клиновете като предимно спортен тип облекло. Момичетата, които водят активен начин на живот, ще оценят клиновете, които не ограничават движенията и прилягат като втора кожа. Изберете тъмни обикновени клинове, те ще подчертаят стройността на краката и няма да изглеждат предизвикателно.

 

  • Домашни пантофи. Да, обувките също оказват голямо влияние върху домашната ви визия. Този сезон трябва да обърнете внимание на чехли в такива цветове като червено, розово, черно и люляк. Чехлите-чорапи с големи полка точки са особено актуални днес, всъщност този принт се простира и до други модели чехли. Под пеньора е по-добре да изберете чехли с малък прозрачен ток, те лесно ще подчертаят грациозния крак и ще ви добавят женственост. Истински хит са чехлите с етнически шарки или гарнирани с животинска козина. Не забравяйте, че чехлите, както и обувките, трябва да са в хармония с вашия гардероб.