Как да изберем дамска пижама? Основни критерии и съвети

Как да изберем дамска пижама? Основни критерии и съвети

Удобните дамски пижами винаги са били актуални. За първи път за някои неща за сън се мисли в късното Средновековие, когато медицината получава нов кръг от развитие и става ясно, че почивката и работата в едни и същи дрехи са вредни и дори опасни за здравето. Първите пижами бяха дрехи само на елита, но с индустриалната революция и появата на масово производство на индивидуални дрехи за сън започнаха да мислят дори най-бедните слоеве от населението.

 

Днес пижамата не е просто тоалет, в който прекарваме почти една трета от живота си, докато спим. За съвременния човек тя се превърна в символ на комфорт. Ние носим пижами на собствена територия, когато ни виждат само много близки хора. За такива неща може да се съди по това колко точен и уверен е човек не само към хората, но и сам със себе си. Изборът на пижама винаги говори за нейния собственик дори повече от нейните вечерни рокли и бизнес костюми. Днес ще се научим да избираме пижами по качество и стил, така че моделът, който ви интересува, напълно да отговаря на най-високите критерии за стил и комфорт.

 

Какви материали се използват за шиене на пижами?

От всички елементи на облеклото, домашните дрехи и пижами често трябва да се перат. При такава динамика нискокачествените неща бързо се провалят и изискват подмяна. “Продължителността на живота” на любимото ви нещо е основно отговорна за тъканта, от която е ушит продуктът.

Памукът е висококачествена, надеждна и сравнително евтина материя, която е идеална за пижами. Най-добрите артикули са тези, които съдържат до 5% еластан или малко количество друга синтетична прежда.

Сатенът е синтетичен аналог на коприната. Нещата от него не се мачкат, така че дори сутрин изглеждат свежи и спретнати. Те обаче не са много практични, така че момичетата предпочитат да купуват сатенени нощници и сатенени пижами в романтичен стил за специален повод.

Коприната е лукс, който не бива да бъркате с нищо. Този естествен материал диша добре, хигроскопичен е, но силно се мачка. За да изглеждате царствено в тази копринена пижама, трябва често да я гладите. Освен това, този материал не е лесен за грижа – трудно е да се премахне петното и дори при нормално измиване изисква специален препарат. Копринените пижами често се дават на химическо чистене, но ако не използвате тази услуга, ще трябва да отделите много време и усилия, за да поддържате привлекателен външен вид на копринените пижами.

Ленът е изключително популярен естествен материал, нещата от който се шият не само за домашна употреба. Ленените дрехи изглеждат по-скъпи от памучните, идеални са за хора с чувствителна кожа, така че се препоръчват дори за бебета.

 

Какво казва етикетът за пижами?

Нека започнем с факта, че пижамите са дрехи изключително за сън. Срещането на гости или разходката из къщата в такова облекло се счита за лоши обноски. Ето защо много комплекти са с халат. Ако някой реши да Ви посети рано сутринта, можете да го посрещнете по пижама, метнали халат през рамо.

 

Друг нюанс. Много момичета носят шорти от дамски пижами отделно от горната част като домашно облекло. От гледна точка на етикета, това също е погрешно, защото късите панталони не трябва да се използват като дрехи за домашно забавление. Те се делят на плажни, спортни и, разбира се, пижами, но у дома етикетът не препоръчва носенето им.

 

Как да изберем перфектната пижама?

Дори и да нямате възможност да купувате дизайнерски неща и да инвестирате значително в домашен гардероб, ние предлагаме лесен начин да изглеждате скъпо и подходящо, без да прибягвате до екстравагантност. Съветът е прост: изберете дрехи за сън и у дома в цветовата гама на интериора. В стая с обмислен дизайн, добре калибрирани цветове, дори евтината дамска пижама ще изглежда подходяща. Това е начин ненатрапчиво да се интегрирате в собственото си жилищно пространство, да се почувствате в него най-хармонично и комфортно.