Как да изберем мъжки халат

Как да изберем мъжки халат

Изберете правилния мъжки халат: от стил и размер до цвят и дизайн

Преди няколко години мъж в луксозен сатенен халат можеше да се види само в чужд филм. Мнозина тогава смятаха, че това е образ от света на богатите, които имат свои капризи и капризи. Но дори и днес решението да си купите велурен мъжки халат или да изберете стилен хавлиен модел като подарък за съпруг или баща, вече не изглежда необичайно.

Освен това представителите на силния пол са оценили удобството на подобно мъжко облекло и търсят халати не само за баня, но и за ежедневна употреба у дома. Готови сме да ви разкажем какво предлага съвременният пазар и какви критерии да следвате при покупка.

Домашни стилове: разнообразие от материи и дизайни

Има мъже, които имат достатъчно къси панталони и тениски за домашен уют. Има такива, които се чувстват най-добре в анцуг. Но все пак повечето мъже никога няма да се откажат от удобна хавлиена, сатенена или памучна роба. Какви са предимствата на такива дрехи за дома пред другите варианти?

Такива продукти не ограничават движението и се обличат бързо и лесно. Той е по-удобен от мъжкия домашен костюм.

В мъжки халат от микрофибър или друга топла материя е уютно през студения сезон. Не можеш да се стоплиш с тениска.

Такива дрехи могат да изпълняват няколко функции наведнъж – да затоплят и абсорбират влагата след баня, да придават комфорт по време на сутрешния чай, да подчертават мъжката харизма. Съгласете се, мъж в стилна роба изглежда много привлекателен и домашен.

Определете размера.

Ще разкажем по-подробно за характеристиките на избора на размер по-подробно.

Изберете качествен плат. Съвременните производители създават такива мъжки колекции за дома от различни материали на базата на естествен памук. Това са модели от мек микрофибър и кадифе велур, продукти от лъскав сатен и плетени стилове, както и хавлиени модели. От тъканта зависи както трайността на офертата, така и нейните експлоатационни характеристики. Да, сатенените модели са по-подходящи за летния сезон, докато велурът е чудесно да се „показва“ през студения сезон или като облекло след баня. Във всеки случай, висококачествената естествена материя ще бъде приятна за тялото и ще осигури максимален комфорт.

Изберете удобен стил. В асортимента на съвременните фирми ще намерите такива мъжки дрехи за дома с различна дължина, с широки яки или качулки. Обикновено топлите екземпляри от ресни или велур са по-дълги и с качулки, докато вариантите за летен дом са по-леки и свободни.

Намерете “вашия” дизайн. Да, мъжете също обръщат внимание на външния вид. И не само на външния вид на жените, но и на тях самите. Ето защо, ако един представител на силния пол ще хареса лек почти едноцветен памучен халат, другият ще предпочете хавлиената версия в контрастни нюанси.

въпросът за размера

И накрая, един от най-важните въпроси при избора на памучен или друг халат за скъп мъж: как да определите размера на продукта? Най-често този проблем се решава на етапа на преглед на характеристиките на производителя. Компаниите обикновено предоставят размерни мрежи за своите продукти и можете лесно да сравните мъжките параметри с данните в таблиците.

В този случай ви препоръчваме да вземете няколко съвета:

Намерете стар мъжка дреха и вземете мерки за нея. Подходящо и за това яке или палто. Към данните за обиколката на гърдите е по-добре да добавите 2 см. В края на краищата домашните дрехи от памук или друга материя трябва да са свободни и да не са прекалено прилепнали към тялото.

Изберете дължина до коляното или под коляното.

Измерванията също ще зависят от типа стил, който изберете. Ако е домашен модел от памук или дори микрофибър, той може да бъде по-втален, докато за варианта за баня е по-добре да се осигури свободна кройка, а оттам и по-свободен размер.

Ако мъжът обикновено носи два размера, например L и XL, при избора на домашни дрехи е по-добре да предпочетете по-голям размер.

Онлайн магазина ни е винаги готов да отговори на всички ваши въпроси относно пазаруването и да предложи вашата помощ.

Продукт, който ще бъде удобен за четене, почивка, работа от вкъщи и дори спане на любимия ви стол.

Направете избор отговорно и внимателно, непременно потърсете съвет от сътрудниците на магазина, ако искате да закупите мъжки халат за себе си или за подарък и нека покупката ви бъде успешна!