Как да изберем “правилната” мъжка тениска?

Как да изберем "правилната" мъжка тениска?

Общи съвети за избор на „правилната“ тениска

Не избирайте евтина тениска в ярък цвят или с голям принт. Една маркова дишаща дреха ще свърши повече работа от няколко бюджетни ризи за пране. Моделът трябва да стои добре, да пасва по размер и стил:

Бяла тениска

Ако не сте сигурни какво да изберете, опитайте бяла тениска с къси ръкави с V-образно деколте.

Поло с малка яка и две-три копчета е стилен и в същото време ежедневен вариант.

Не забравяйте, че памучният плат се свива много след пране. Затова внимателно прочетете етикета със състава и правилата за грижа.

Внимателно обмислете шевовете, равномерността на шевовете, липсата на стърчащи нишки, еднородността на материала, яснотата на шаблона.

Когато пробвате модел с надписи, намерете правилния превод, за да не се налага да се изчервявате заради провокативен хумор, нецензурна фраза или скрит екстремистки призив.

Класическото шиене предполага кръгла или V-образна плитка кройка, свободна кройка, дължина до колана на дънките. Но ако искате да попълните гардероба си с нетривиален дизайн, опитайте тясна или голяма тениска.

Не забравяйте да вземете предвид характеристиките на вашата физика. За хората с наднормено тегло е важно да имат малък запас, но слабият мъж ще изглежда нелепо в твърде тесни дрехи. Също така е важно да запомните, че след изпиране дрехите ще се свият с около 5%. Разбира се, ако не е марково скъпо нещо.

Избор на цвят

Бялата тениска е класика, еднакво подходяща за сутрешно бягане, среща или среща. Тези неща се съчетават добре с ризи, пуловери, дънки и дрехи в бизнес стил. И тъй като бялото отразява слънчевите лъчи, ще се потите по-малко в горещ, слънчев ден.

Черна тениска е също толкова печеливш вариант за по-студено време. На такива модели щампи и надписи са по-чести, тъй като всеки дизайн изглежда ефектно на тъмен фон. Изглежда елегантно, когато отгоре е хвърлена риза.

Сивите, сините и сините са универсални, тъй като работят добре с други тонове. Тъмните стилове се замърсяват по-малко, а светлите привличат повече внимание.

Трябва да внимавате с останалите нюанси. Например, розовите модели не винаги са подходящи за мъж, а клетката не се комбинира със сако. Гардеробът с основни едноцветни неща може да бъде разреден със забавни модели с щампи, надписи и друг декор. За да избегнете лош вкус, не избирайте стилове с огромни лога и рекламни слогани.

Как да изберем размера?

Научете се да използвате таблици с размери, тъй като размерът, посочен на етикета, може да варира значително от производител до производител. Някои фабрики шият неща с голям толеранс, поради което обичайният размер 49 всъщност е 48 или 50. Ако не е възможно да пробвате нещо, преди да купите, разберете точната си височина и бюст, оптималната дължина на продукта.

Можете да вземете мерки от любимата си домашна тениска, в която се чувствате леки и свободни. Просто сравнете резултатите с графиката на магазина, за да получите правилния размер. Когато се съмнявате, изберете дреха с малко по-голям размер.

Синтетика или памук?

Цената и качеството на дрехите, удобството при носене и правилата за грижа зависят от състава на тъканта:

Памукът е най-добрият материал, който позволява на кожата да диша свободно и затопля в хладно време. Такава тъкан е издръжлива и приятна на допир. Тъй като памукът се набръчква, по-добре е да изберете дрехи с малък процент синтетика в състава. Но нискокачественото трико бързо губи формата си, избледнява, избледнява.

Полиестерът е популярен синтетичен материал, който е издръжлив и лесен за почистване. Този материал не се набръчква, изсъхва бързо, но изобщо не “диша”. Следователно в такава тениска ще бъде трудно да спортувате или да ходите в горещо време.

Ленът е рядък вид материя, използвана за тениски. Такива дрехи са много набръчкани, но бързо абсорбират влагата и пропускат въздуха свободно. Висококачественият материал е много издръжлив и приятен на допир.

Коприната е още по-рядко срещана, изглежда много впечатляваща, поради което е скъпа. Такива дрехи трябва да се носят внимателно, тъй като могат да се перат само ръчно със специални средства и е по-добре да се подлагат на химическо чистене.

 

Изберете мъжки стил, който е удобен за вашия начин на живот, за да създадете успешни ансамбли за почивка, работа и спорт. Не се поддавайте на мита, че дрехите с един размер по-големи ще скрият недостатъците на тялото, а с един размер по-малки ще подчертаят релефа на тялото. Ще изглеждате спретнато само с тениска с „вашия“ стил и размер.