Как да направим правилен избор за бельо под роклята

Как да направим правилен избор за бельо под роклята

Ако търсите отговор на въпроса как да изберете правилните дамски бикини за рокля за парти или друго празнично събитие, запомнете основното: този тип бельо трябва да е подходящо преди всичко по размер. Тоест бикините не трябва да притискат силно или да падат: в първия случай при носене ще има силен дискомфорт, а във втория има риск от визуално увеличаване на параметрите на задните части и бедрата.

 

Също така имайте предвид, че бельото може да съсипе дори най-безупречната и красива вечерна рокля:

 

с изпъкнали шевове, които се виждат ясно под дрехите;

подчертаване на недостатъците на фигурата;

не съвпадат.

И накрая, трябва да се има предвид, че изборът на бикини директно зависи от характеристиките на облеклото за партито.

 

Когато избирате бельо за тясна рокля, трябва да обърнете специално внимание на краищата му: ако са с връзки или прекалено тесни, бикините ще се забелязват под тоалета, което изглежда неестетично.

 

Най-добрият вариант са безшевни бикини, фишове или почти невидими фишове. Ако е необходимо да се прикрият определени недостатъци на фигурата, струва си да закупите отслабващо (коригиращо) бельо за плътно прилепнала рокля, например с висока талия. Такива модели са изработени от специален еластичен материал и следователно са не само невидими под дрехите, но и ви позволяват да коригирате силуета.

 

Днес се продават прашки за отслабване с висока талия – отличен избор за тези, които просто искат да “отстранят” малко коремче, тъй като бедрата и задните части не се нуждаят от коригиране.

 

Важно е обаче да запомните, че слиповете с прекалено стегната компресия не се препоръчват да се носят ежедневно и продължително време, но за парти за няколко часа те ще са точно. Що се отнася до бельото под рокля-калъф или плътно прилепнали тоалети, изработени от твърде тънък плат, в този случай можете да изберете така наречените невидими бикини: лаконични, много леки и удобни за носене. Те са идеални за всякакъв тип фигура, не оставят следи по тялото и изглеждат доста елегантно и скъпо. Ярък пример за такива модели: продуктите с широка прозрачна еластична лента, невидима по тялото. Платената част е изработена от естествена материя с бамбукови влакна.

 

Ако темата на партито и фигурата ви позволяват да изберете дантелена прозрачна или полупрозрачна рокля, въпросът какво да носите под такова облекло е особено актуален.

 

Има няколко опции:

За да шокирате публиката, направете бикините доминираща нотка на изображението, като предпочитате модели в ярки, контрастни цветове – например черно за бели дрехи или червено за сини.

Малко “гладка” оригиналността на изображението ще позволи на долната пола и бикините стриктно да съответстват на дрехите. Стилът трябва да бъде избран възможно най-близък, с висока талия.

За да създадете ефект на голо тяло с полупрозрачна вечерна рокля, изработена от дебела дантела, можете да използвате прозрачни бикини или опция за гол цвят.

Изглежда красиво с дантелена парти рокля и подобно дамско бельо, като е желателно дантелената шарка на бикините да повтаря модела на тоалета.

И в заключение, трябва да обмислите въпроса кой цвят бельо е по-добре да изберете. Всъщност всичко е просто: под черни тоалети трябва да дадете предпочитание на черно бельо, а под светло – на тялото. Има погрешно схващане, че белите вечерни рокли изглеждат добре с бикини от същия цвят, но в действителност те често са много забележими поради разликата в нюансите, особено ако дрехите са изработени от тънки материи. Но стилистите препоръчват да носите бельо с ярки цветове само под дрехи от плътни тъкани, например дънки. В допълнение, такива модели трябва да се избират със специално внимание, като се отказват твърде бюджетни опции, тъй като някои багрила могат да причинят алергична реакция.

 

Що се отнася до какъв материал трябва да бъдат изработени бикините (под вечерна рокля или за ежедневно носене – това е маловажно), тогава, разбира се, си струва да направите избор в полза на модели, изработени от естествени тъкани. Синтетиката, от друга страна, не трябва да се увлича, тъй като провокира изпотяване, което може да доведе до размножаване на опасни бактерии и дори женски заболявания, например млечница.

 

Също така не се препоръчва да избирате варианти с подрязани с твърда дантела, тъй като те могат силно да натъртят кожата и да причинят дразнене.