Най-добрите стилове на рокли за по-едри дами

Най-добрите стилове на рокли за по-едри дами

Съвременната модна индустрия изведе на преден план тенденцията за естествена красота и индивидуалност, като по този начин подчерта, че всички жени са интересни и привлекателни по свой начин. Всеки тип тяло има своите силни и слаби страни. Основното нещо е да погледнете по-отблизо и да разберете какъв е личният акцент и как да използвате определени предимства на външния вид, за да създадете благороден и естетичен образ.

 

Днес анализираме този проблем „плюс размер“, който е актуален за жените и ви казваме на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате перфектната рокля и с какви модерни новости да допълните пролетния си гардероб, за да изразите ярка индивидуалност и да демонстрирате лукса и грациозност на формите в цялата им слава.

 

Професионалните стилисти дават няколко полезни съвета, които могат да помогнат на пълните млади дами чрез прости манипулации да коригират пропорциите на тялото, да създадат хармоничен, изразителен силует и да изберат най-успешните стилове на рокли:

 

Изберете рокли, които леко ще подчертаят силуета, но няма да го рисуват във всички детайли. Избягвайте прекалено тесни или големи облекла.

Дайте предпочитание на рокли, които визуално разтягат и удължават силуета. Всеки модел, който е прав или расклешен до дъното, ще се справи без ярко изразена талия.

Внимавайте с дължината на роклята. За кривите дами оптималната, най-елегантна дължина е макси или миди.

Деколтето на роклята трябва да е умерено дълбоко и минималистично. Лаконично, заоблено, U- или V-образно деколте, което завършва над деколтето на гърдата, ще подчертае идеално всички предимства на луксозните форми и визуално ще направи гърдата по-чиста и опъната.

Изобилието от декоративни елементи и аксесоари в областта на шията и гърдите могат визуално да съкратят шията и да направят гърдите още по-обемни.

Многослойната рокля помага за разтварянето на плътното дъно и прави външния вид по-грациозен.

В цветовете се фокусирайте върху хармонични пастелни или тъмни естествени нюанси. Струва си да избягвате крещящи и киселинни цветове, които могат да приковат вниманието към проблемните зони на фигурата.

Използвайте цветова диференциация между горната и долната част на тялото, като разделите цветовете вертикално или с надлъжни линии, шевове и гарнитури. Изберете рокли с геометрични щампи, които „рисуват“ талията, както и тоалети с големи и вертикални щампи или абстрактни щампи.

Предпочитайте меки, леки материи, които леко очертават силуета. Шифон, лен, дантела, памук са много подходящи за топлия сезон.

 

По-долу ще разгледаме 5-те най-успешни стила на рокли, които ще изглеждат луксозно на буйни красавици и благодарение на печелившите характеристики на кройката ще помогнат за визуално разтягане на силуета, придаване на тънка талия и грациозно подчертаване на закръглеността на формите.

 

Полувталена рокля

Много жени с апетитни форми правят грешката да вярват, че само просторни, безформени неща ще изглеждат добре на техния тип тяло. Класическа полувталена рокля, например, е идеална за дами с всякакъв размер на тялото. Този стил подчертава всички предимства на пълната фигура и помага да се скрият визуално недостатъците. Отслабва тежкия вид, маскира допълнителния обем в корема, бедрата и задните части и успешно подчертава тонизираните прасци. Стилистите съветват да се даде предпочитание на модели със средна дължина – те визуално разтягат растежа и удължават краката. Разфасовките също могат да играят на вашите ръце, във всяка интерпретация те ще представят фигурата ви в благоприятна светлина. Освен това лаконичната кройка на универсалната права рокля разкрива много възможности по отношение на избора на наситени цветове, богати щампи, оригинални текстури и аксесоари, подходящи за случая. Пълните жени трябва да гледат продукти с декоративни шевове отгоре надолу, както и геометрични шарки под формата на вертикални и диагонални линии.

 

Вталена рокля с А-силует е друг успешен стил, който помага на дебелите дами да създадат визуално атрактивни пропорции на тялото. Заострената кройка в средата на продукта нежно очертава талията и визуално я прави по-стройна и грациозна. Дизайнът на самия модел изглежда женствен, елегантен и самодостатъчен и често не изисква допълнителни акценти и рамкиране. Основният обект на внимание в случая на такава рокля е елегантният силует на нейната прекрасна притежателка!

 

За да оживите неутралния, минималистичен външен вид, декоративен колан често се използва като акцентен аксесоар към рокля с А-кройка. Това могат да бъдат класически монофонични колани, брутални колани, вариации на корсет и тънки лъскави вериги. Освен практичния ефект за отслабване, ефектен аксесоар на талията може да помогне за добавяне на хармонична стилистична завършеност на тоалета благодарение на сполучливата комбинация с дамска чанта, обувки и елементи на връхното облекло.

 

Рокля с V-образно деколте е чудесен вариант за жени с наднормено тегло. V-образното деколте визуално удължава шията и горната част на фигурата и подчертава централната точка на бюста. Рокли с V-образно деколте са особено подходящи за дами с широки рамене, обемен бюст или късо деколте. В същото време не забравяйте, че за големи гърди си струва да изберете умерена дълбочина на разрез, така че обемният бюст да не изглежда увиснал и да не изглежда твърде откровен.

 

Идеалното решение е рокля с V-образно деколте. Този стил визуално разтяга силуета и добавя хармония, поради факта, че талията в него изглежда по-тясна, а основното внимание е приковано към красивите гърди. А благодарение на възможността за регулиране на дълбочината на обвивката на деколтето, винаги можете лесно да създадете желания обем в областта на гърдите и правилно да преразпределите акцентите между линията на раменете и централната част на силуета.

 

За жените с извивки просторната рокля в трапец е истинска находка! В този стил, който се разширява до дъното по аналогия с едноименната геометрична фигура, напълно отсъстват монтирани и плътно прилепнали елементи, които биха могли неуспешно да подчертаят контура на тялото. Свободната конструкция помага да се скрият всички несъвършенства и да се маскират широки бедра и заоблен корем. За да премахнете ненужните акценти и визуално да направите силуета по-тънък и прилепнал, на пълничките млади дами се препоръчва да избират модели с минимум детайли в горната част на продукта и обемно или щамповано дъно. Между другото, роклята с трапец е един от малкото стилове с големи размери за красавици, който често е изработен от тънки, полупрозрачни и лъскави материали, но в същото време не придава пълнота и обем на бедрата.

 

В романтична удължена рокля с многоетажна пола, волани или големи драперии по долната част на продукта, дори пълната красавица ще изглежда женствена, крехка и дребна. Многослойна рокля може визуално да разтвори масивно дъно и да направи образа по-грациозен. Ако проблемните ви зони са в областта на гърдите или корема, лекият обем поради многостепенни или асиметрични елементи в долната част на роклята ще помогне за хармонично преразпределение на акцентите и визуално разтягане на силуета. Многослойната кройка на пола е универсална техника, която перфектно ще украси всеки от горепосочените стилове рокли: полуприлепнали прави класики, модели с а-силует и А-силует.