Спортния стил в дамското облекло

Спортния стил в дамското облекло

Спортният стил в дрехите може да бъде разпознат по спортните елементи, присъстващи в него. Не бъркайте този стил със спортно облекло. Основата на стила са тениски, блузи, суичъри, широки панталони, джогинги, шапки, рокли-ризи, раници.

Предпочитаните обувки са кецове и маратонки. Спортният стил е много удобен, дрехите не пречат на движението. Насърчават се ярки цветове и често се използват ивици и малки вложки или щампи.

Този стил изисква пълно изоставяне на бижута. В противен случай можете да дадете предпочитание на минималистични продукти или спортни часовници.

градски

Както подсказва името, този стил е предпочитан от жителите на съвременните градове. Характерна особеност е комбинацията от познати бизнес дрехи и екстравагантни модерни елементи от гардероба. Стилът се отличава с естествени материи, практичност и удобство.

Сред популярните артикули на градския стил, най-различни панталони са водещи, прави, свободни или разкроени. Те могат да бъдат с класическа дължина или леко скъсени. Маркови дънки, палта-пашкул, поли със сложна кройка, ярки якета и сака също ще бъдат актуални. Сред обувките са избрани бели маратонки, балетки, мокасини, чехли, сандали.

Помощният стил е смесица от работно облекло, сафари и спортно облекло. Нещата от този стил се отличават с практичност и удобство. Сред цветовете се дава предпочитание на каки, ​​пясък, бежово, кафяво. Комбинацията от “работни” гащеризони или елегантен панталон с ярки аксесоари е характерен образ на утилитарен стил. Денимът е друг често срещан компонент на този стил.

В съвременната модна индустрия има тенденция към размиване на границите между половете. Стиловете на облекло обаче могат да се различават според пола. Обичайно е да се разграничат три посоки за създаване на стилен гардероб, в зависимост от тази характеристика:

Дамски дрехи;

облекло за мъже;

унисекс, универсално облекло.

Облеклото, предназначено изключително за жени, се отличава с факта, че подчертава характеристиките и привлекателността на женската фигура. Това са женствени елементи от гардероба, които в зависимост от принадлежността към определен стил могат да бъдат романтични, практични, чисто функционални, провокативни, секси и други.

В гардероба на стилен мъж трябва да има неща, които отговарят на неговите стилни предпочитания. Дънки, костюми, панталони трябва да бъдат избрани по такъв начин, че мъжът да се чувства не само удобно, но и да изглежда възможно най-представителен. Сред модните модерни стилове за мъже има няколко разновидности.

Класически, бизнес, официален стил. Включва официален костюм, светла риза и стилна вратовръзка.

Casual, който се подразделя на бизнес ежедневен, smart casual, sport casual. Стилът няма ясни правила и рамки, така че всеки мъж може да намери нещо привлекателно в него.

Военен. Стилът не копира военната униформа. Внася строги линии на кройка и функционални елементи в дрехите.

електронно момче. Тийнейджърско модно движение за електронни момчета, включващо панталони с висока талия или дънкови гащеризони, тениски, изобилие от вериги, маратонки.

 

Модата се променя всяка година, така че стиловете на облекло непрекъснато се трансформират: появяват се нови, обичайните се подобряват и променят, някои престават да привличат хората и се забравят. В началото на 20-ти век еманципацията е от голямо значение за формирането на модни стилове. Жените отказват корсети, предпочитайки рокли с прави силуети. През 20-те години на ХХ век основният стил е арт деко, чиито характеристики са ниска талия, конструктивизъм и използването на трикотаж.