Черен петък: Как да спестим пари от пазаруване?

Черен петък: Как да спестим пари от пазаруване?

Да организират празник и за шопахолиците, и за продавачите – и така и двете страни да се възползват от това – те решиха точно преди 50 години, когато се състоя първата продажба в света. Днес последния петък на ноември, е официално брандиран Черен, а понеделник, непосредствено след тридневен шопинг маратон, обрасъл с представката „кибер”. През цялото това време магазините продават дрехи – рокли, блузи, поли, панталони, клинове и други стоки с отстъпки от 50% до 80%, осигурявайки си безпрецедентен приток на клиенти и среден чек. Купувачите спестяват. Ще ви покажем няколко лайфхака, които ще ви помогнат да направите това още по-ефективно!

Първо проверете входящата си поща: две до три седмици преди дата X, на теория ще бъдете активно атакувани с „черни“ букви. Препоръчваме твърдо да ги игнорирате (под егидата на факта, че отстъпките все още не са напълно узрели), но няколко дни преди Черен петък – не бъдете твърде мързеливи да отворите дузина или два плика наведнъж: това е „ранни птици”, които обикновено имат късмета да грабнат лакомствата – правилните размери на дрехите, наскоро пуснатите смартфони, директни полети и т.н. Не забравяйте за рекламния клин: „офертата е валидна, докато стоките са на склад“. Ние се въоръжаваме с това тайно знание и настройваме известия по имейл предварително.

Споделяме връзки към специални сайтове, изцяло посветени на Черния петък – през ноември, промоции, отстъпки и специални оферти – през цялата година. Търсете дрехи и мебели, джаджи и домакински уреди, детски и спортни стоки с намаления от четвъртък вечер.

Може би будилник със 70% отстъпка наистина ще бъде излишен, а рокля с пайети ще чака парти в стил 80-те години на миналия век, но наистина си струва да помислите за подаръци в навечерието на Нова година. Черният петък е идеалният шанс да закупите това, което искате с отстъпка предварително, и да похарчите бонуса през декември по ваша преценка.

О, тези сложни комбинации от букви, често подобни на заклинания от „Хари Потър“, отколкото на познати думи! Всеки поне веднъж е изпитвал магическата сила на промоционалните кодове. Сред най-популярните видове бонуси след въвеждането на желаната абракадабра в специално поле е безплатна доставка, ястие като подарък или отстъпка в партньорски магазини.

Също така препоръчваме да започнете търсенето на пароли от „Черен петък“ със специални сайтове, където потребителите публикуват подобни находки в публичното пространство и получават плюсови знаци в кармата за тяхната доброта 😊 Затова въведете в търсачката: „сайтове с промоционални кодове“. Между другото, не забравяйте да проверите размера на бонус сумите за регистриране на баркодове на бижута или часовници: те могат да бъдат заменени за промоционални кодове със специални оферти от марки дрехи, парфюмерия и козметика, доставка на цветя и онлайн библиотека!

За да отложите интересния продукт сред първите, както и да следите динамиката на цените, няколко дни преди всеобщата лудост, добавете го към „Любимите“ на сайта и – следете. Например, търсите рокля за новогодишно фирмено парти: най-вероятно вече в четвъртък преди същия петък цената за нея ще бъде намалена, а до неделя ще достигне минималния си апогей. Но тук – нож с две остриета: в преследване на 80% отстъпка, не пропускайте своя размер.

Обадете се на агрегатори за цени (сайтове за сравнение на цени) на асистенти. Въведете продукта, който ви интересува, в лентата за търсене и получете списък с магазини с най-добрите оферти – всичко е просто! Потребителите по-бързо инсталират за себе си специални разширения на браузъра, които им позволяват да следят цените преди и по време на дъждовен ден, защото някои безскрупулни продавачи в преследване на реклама успяват да изложат стоки на още по-висока цена, отколкото преди Черен петък 😡 – въз основа на невнимание на купувача, бързащ за „ползата”.

Ако мислите да купите нещо наистина заслужаващо внимание, фокусирайте се върху изречения с „грешна” математика – например 1 + 1 = 3 – когато плащате само за два артикула на чек и получавате три. Като правило, просто получавайки отстъпка на втора или трета позиция в чека, ние се поддадохме на компетентен маркетингов ход, в името на въображаема печалба, придобиваме напълно ненужни неща, докато за безплатен продукт няма да се налага да съжалявате парите, похарчени „на канала”: купете това, което наистина ви е харесало, и в същото време моля на мама, сестра, приятелка.