Бохемски стил в дамското облекло

Бохемски стил в дамското облекло

Историята на стила бохо започва след като моделът Джейн Морис отказва да носи корсети в края на 19 век. Тази тенденция беше бързо усвоена от кутюрие, а след това и от всички жени на модата.

 

Бохемският стил бързо се превърна в символ на протест срещу твърдите рамки, не само в дамските дрехи, но и като цяло. Посоката е много цветна, жива и уникална. Нека разгледаме по -отблизо бохото в дамското облекло.

Основното е, че дрехите и обувките не пречат на движенията ви и се чувствате комфортно в тях.

За създаване на изображения се използват естествени тъкани, различни текстури. Кройката е хлабава, почти винаги се използва щампа. Разбира се, бохо имиджът е немислим без украшения.

Бохо изображение

Естествен бохемски стил. Дрехите за него са от памук, лен, вълна, коприна. Не толкова отдавна активно се използваха коприва, коноп и бамбук. Използват се също естествена кожа и велур, обикновено в обувки или бижута. Но привържениците на забраната за убиване на животни могат да заменят тези материали с други.

Дълги поли и широки рокли вземат активно участват в съставянето на бохо изображение. Те имат изискан флорален модел или щампа с декоративни елементи.

Бохемско облекло

Дънките също не са забранени. Те могат да бъдат съчетани с дълга копринена или туидова пелерина. Панталоните Boho обикновено са изработени от лека, ефирна материя. По правило това са широки модели или свободно прилягане.

Бохемски кльощав и блестящ

За горната част се избират туники, ризи, топове, блузи. Те могат да бъдат украсени с волани, ресни, бродерия, дантела. Дрехите могат да бъдат цветни, но самият цвят не е кисел, а приглушен. Жилетка или туника може да се носи над блуза, тениска или пуловер. При хладно време се използват шарено яке, дъждобран, пелерини, яке или пончо. Така се създава наслояване – характеристика и отличителен белег на стила.

Характеристики на бохемския стил

Първоначално бохо облеклото се смяташе за лошо. Но постепенно бохемската посока се превърна в феномен на световната култура. Културните дейци започнаха да го избират, а след това стилът беше подбран от други.

Посоката се основаваше на цигански изображения с техните наслоения, богати цветове, сложна кройка. Стилът има черти на хипи, етно, гетсби, еко. Скъпите неща се съчетават с втора ръка, блясък и бедност съжителстват рамо до рамо. Благодарение на тази смес всяко изображение се оказва ярко и уникално, а самата посока не се поддава на ясно описание.

Наслояване в бохемски вид

Има бохемски стил, има подправка – бохо шик. В този стил нещата са много скъпи и изключителни. Изображението съдържа черен цвят, козина, изобилие от неща с ярък печат. Бохо шикът най-често се използва като еднократна опция за партита, тъй като е много закачлив за ежедневно носене.

Бохо шик

Що се отнася до обувките, те почти винаги имат ниски токчета. Жените често избират ботуши в стил каубой, сандали на плитка, сандали.

Бохо визията има много украшения. Можете да носите блестящи големи гривни, пръстени и огърлица едновременно. За образа се избират продукти от камъни, кости, пера, лен и пр. Често се използват шапки, шалове, обувки и чанта с ресни, колани.

Заключение

Женският стил Бохо е много романтичен и ярък. Подхожда на тези, които са готови да привлекат много погледи. За да създадете модерен външен вид, е важно да помислите над всяко малко нещо, въпреки че на снимката изображенията изглеждат непринудени. Ако прекалите с декорациите, неуспешно е да изберете цветове, можете да получите „цигански”.

Започнете да изработвате малки лъкове. Започнете, като носите каубойски ботуши или блуза в етнически стил. След това вземете интересна туника или жилетка. Артикулите могат да бъдат намерени в магазини, които продават винтидж дрехи. Имайте предвид, че някои дизайнери пускат и колекции в бохемски стил. Експериментирайте! Бохо е толкова добър, защото в него няма строги рамки, а свободата излиза на преден план, включително и от модните тенденции.