Дантелени сватбени рокли: красота, неподвластна на времето

Дантелени сватбени рокли: красота, неподвластна на времето

Историята на дантелените сватбени рокли датира от Средновековието, когато роклите са били украсени с перли, бродирани с мъниста и украсени със злато.

За първи път сватбена дантелена рокля е облечена от Ан Бретанска, съпругата на двама крале на Франция: Чарлз VIII (1491 женен) и Луи XII (1499). Така сложното тъкане на плат с шарки се е смятало за едно от най-шикозните облекла за булки.

Булчинските рокли от дантела могат да бъдат в напълно различни стилове

Текстурата за дантелена сватбена рокля е ажурна тъкан от нишки. Богата на разнообразието от модели и конфигурации, дантелата впечатлява с елегантните си шарки от пяна, позволявайки ви да въплъщавате най-невероятните идеи за сватбена рокля.

Дантелата лесно се драпира в къдрици, плисета и гънки, хармонично съчетана с шифон, сатен и сатен, изглежда добре на всяка фигура.

Благодарение на разнообразието от дантели, дизайнери и шивачки създават най-невероятните модели, които могат да впечатлят публиката със своята красота и изтънченост.

Видове дантела за сватбени рокли

frivolite – совалкова дантела с лоша текстура, напомняща шевове, използвана при обработката на колани или корсетна сватбена рокля;

макраме – метод за специално тъкане на нишки, който създава невероятно красиви модели на възли;

филе дантела – решетка от синтетични нишки, върху която са нанесени сребърни или златни нишки под формата на богато украсен модел (монограм, къдрици);

Ирландска дантела – най-богатият вид дантела, когато върху мрежестата летяща тъкан се прилагат различни изображения: птици, букети, геометрични фигури, този тип дантела се нарича още „викингски приказки”;

ръчно изработена дантела:

а) плетени на една кука;

в) с помощта на коклюш;

з) плетене на вилица или с ремък, древен вид плетене, практически не използван в съвременната лека промишленост.

Сватбена рокля с дантелени ръкави

Елегантният стил, леко прилягащ на фигурата, се допълва от дантелен ръкав. Кройката на ръкавите може да бъде много различна: широка надолу, тясна, дълга, три четвърти или фенерче.

По правило полата е украсена с шлейф от фина ирландска дантела.

Сватбена рокля с дантелен гръб: откровена и чувствена

Този стил на модел ви позволява да отворите гърба на булката, скривайки го с тънка дантела. Много романтично облекло, което генерира най-невероятните еротични фантазии.

Бижутата не трябва да са много: висулка около врата, дълги обеци, диадема с къс воал, тъй като не трябва да крие основния акцент на роклята – дантела на гърба. Прическа под формата на коса, събрана на гърба на главата и няколко хлабави къдрици.

Дантелена сватбена рокля с шлейф: изискан стил

Шикозно облекло, което изглежда страхотно, тъй като текстурата на материала може да се комбинира помежду си, създавайки пяна с буйна филена дантелена пола, строга рокля с корсаж с фриволите и завършва с шлейф от най-финото ирландско тъкане.

За такова облекло не са необходими бижута – дантелената сватбена рокля сама по себе си е декорация на булката, истински шедьовър на изкуството, създаден от сръчните ръце на шивачки и модни дизайнери.

Единственият постоянен атрибут е бутониерата в ръцете на булката. Прическата може да бъде всяка, но воалът трябва да бъде изоставен. Правилният вариант е диадема от блестящи камъни и кристали. И ти си истинска кралица.