Мода за дами над 40 години

Мода за дами над 40 години

Разбира се, животът след четиридесет години не свършва, напротив, той само започва да набира скорост. Много ново и все още неизвестно се отваря след 40, старостта е все още далече и можете да опитате нещо, за което не сте имали време преди. Както и да е, всички ние искаме да изглеждаме красиви и спретнати, а не само модерни на всяка възраст. На пазара се предлагат разнообразие от модели рокли, клинове и ефектни туники и блузи. Модата за тези над 40 години е малко по-различна от модата за по-младите поколения, но не спира да удивлява с многостранното си развитие и непрекъснато променящите се тенденции.

Когато избирате гардероб, трябва също да запомните, че четиридесет години не са седемдесет, но не са и двадесет.

Вече не можете да се върнете в миналите години, да не се вписвате в група шумни тийнейджъри.

Най-честите грешки, които жените допускат при преобличане са: купуване на тесни рокли, тениски, тениски; закупуване на къси поли; купуване на дрехи, които са твърде свободни/дълги; отказ от токчета; закупуване на тъмни дълги затворени рокли; избор от ярки, пъстри цветове; присъствието в образа на прекомерно разкъсан деним.

Когато избирате щампа или цвят, основното е да не избирате твърде цветни, ярки шарки. Изобилието от детайли и дреболии също ще изглежда не на място. Основното тук е сдържаност в цвета и възможно най-малко различни детайли.

Четиридесет години е възрастта, когато вече не е време да се носят дрехи от синтетичен или друг нискокачествен материал. По-добре е да се даде предпочитание на скъпи естествени материали. Красива и елегантна туника ще допълнят прекрасната визия на всяка жена.

Сега можете свободно да носите:

Свободни блузи с рядък принт. Тези блузи имат няколко предимства. Първо, лесно се издухва, въпреки че далеч не е подходящ за топла пролет, но с кожено яке, ветровка или висококачествен тренчкот ще пасне идеално. Този елемент от гардероба има няколко модификации, състоящи се във факта, че ръкавите на един и същи модел могат да бъдат напълно различни: три четвърти; дълги; къс. Те също могат да бъдат обемни, широки или прилежащи към кожата;

През лятото жените над четиридесет могат да носят семпли обикновени сарафани до линията под коленете, без щампа, за да не изглеждат като селска мома. Можете също да дадете предпочитание на обувки с токчета, сандали и така нататък. В никакъв случай не е необходимо, смятайки, че четиридесет години вече е доста почтена възраст, да избирате затворени обувки с плоска тънка подметка, подобни на износени стари балетки. Все още сте доста млади на четиридесетте си години и ако имате красиви, добре поддържани крака, тогава защо да не го демонстрирате?

 

Също така не трябва да избирате тъмни дрехи, дрехи с твърде много детайли и цветове. И не е нужно да се обесвате с различни колиета, мъниста, пръстени и гривни. Основното нещо е сдържаността, нещо, което липсва на много млади момичета.