Офис рокли – модни тенденции

Офис рокли - модни тенденции

Изглежда, че строгото и консервативно бизнес облекло не подлежи на никакви модни тенденции. Но тази година дизайнерите радват бизнес жените с възможността да се превърнат от сива мишка в ярка и успешна красавица.

 

Първото нещо, което е особено приятно е, че бизнес роклята е идеално допълнена от различни детайли. Например, в модата завършване на деколтето на роклята с различни яки (те могат да бъдат изработени от плат, кожа, дантела, мъниста – по ваш вкус). Безопасно е да подчертаете предимствата на вашата фигура с интересни колани (дебели и тънки). Изображението ще стане по-женствено, ако коланът е вързан с лък. Между другото, лъкът е друг модерен елемент тази година. Носната кърпичка около врата може да се носи и като се завърже на лък. Интересно решение тази година ще бъде рокля с джобове (особено модерни големи зашити джобове). Така роклите вече не отстъпват по комфорт на панталоните.

 

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание – модели. Този сезон няма категорични предимства сред моделите на бизнес дрехи. Шотландска клетка, райе, класическа симетрия – винаги на мода. Тези тенденции включват модел в стила на богат декор, изработен от златни нишки. Интересно изглеждат и асиметричните шарки, които ви позволяват да постигнете свободно изображение, необременено от шарени рамки.

 

плат. Освен естествените материи, които винаги остават в света на модата и живеят във всички стилове на облекло, специално внимание се отделя на трикотажните изделия. Памучните рокли се отличават със своята еластичност, гъвкавост. Въпреки тези качества, трикотажните рокли запазват формата си дълго време и не се мачкат. С правилния избор на модели всяка женска фигура ще изглежда невероятно в памучна рокля.

 

Няма ограничения за формата на офис роклята тази година. Тя може да бъде класически калъф, свободна кройка или рокля с разкроена пола. Освен това дължината на роклята също варира – все по-приемливо е да носите къси рокли до коляното, но все пак внимавайте с това. Дължината на ръкава и формата му също са неограничени – всичко зависи от личните ви предпочитания.

 

Роклите две в едно стават все по-популярни. Роклята, която изглежда като идеално съчетана блуза с пола, има много представителен вид и ще стои добре по време на бизнес разговор или първо запознанство с партньори.

 

Това е всичко, което бизнес модата трябва да помни. В края на краищата, наред с другите параметри на избора на дрехи, няма специални промени. Цветът на вашето делово облекло е маловажен: сдържаното черно, сиво, бежово и бяло остават модерни; остават популярни синьо и зелено; ефектни цветове – бордо, червено, розово – са подходящи за вечерни бизнес срещи.

 

Ако преди да прочетете тази статия сте предпочели да се обличате за работа в панталони и костюми, тази година е много добър момент да промените имиджа си. Останете женствени дори докато работите – изберете удобни и красиви дамски рокли при нас!