Видове дамски туники

Туниката е дълга риза, дошла при нас от дълбините на вековете, спретната, красива и практична дреха, която остава актуална от хиляди години, като се променя малко от време на време и добавя към своя дизайн и разнообразие. Такава проста риза с определена дължина беше почти основният елемент на облеклото за много народи от древността, през Средновековието и по-ранни или по-късни периоди.

Всеки нов сезон се появяват нови интересни модели на такива красиви продукти: леки летни, плътни есенни и пролетни и топла материя за зимата. За всеки сезон дизайнерите измислят нови модели дамски туники, които са красиви и удобни. Можете да изберете всеки продукт с подходящ стил, който идеално ще се впише във всеки гардероб.

АСИМЕТРИЧНА ТУНИКА | EVIZABG.COM

 

Класификация на дамските туники

На първо място, трябва да се подчертае класификация, която може безопасно да се приложи към почти всеки тип облекло. Така че е възможно да се разграничат видовете такива продукти в зависимост от:

дължина; материя; размер; цвят; стил; декоративни елементи.

Видове туники по предназначение:

за партита и различни официални празнични и тържествени събития;

всеки ден (стилна и практична);

плаж (светла и ефирна, по възможност прозрачна);

уличен стил (ежедневен);

офис (в сдържан бизнес стил в спокойни цветове, монохромен и класически);

спорт (удобна като се вземат предвид класовете по един или друг спорт);

за отдих (ярка и много различна).

Според стила си струва да се откроят три основни модела дамски туники, които са ясни, както изглеждат още по имената си:

туники-блузи (сравнително къси по дължина),

туники-ризи (малко по-дълги от блузите, те могат да бъдат описани с две думи като удължени ризи),

туники-рокли (могат да имат дължина от мини-пола до доста дълга рокля).

Трябва също да се отбележи, че ръкавите на такива продукти могат да бъдат с различна дължина. Може да се закопчава с копчета или цип, деколтето може да бъде с различна форма. Понякога моделите могат да бъдат допълнени с подходящ колан или връзка. Могат да присъстват и декоративни елементи: бродерия с конци или мъниста, панделки, искри и пайети, кожени вложки и дантела.

ЛЯлятна туника | evizabg.com

Как да изберем туника

Изборът, разбира се, се основава на видовете продукти, които са представени на пазара. Туники от лен, вълна, памук, гипюр, вискоза могат да украсят гардероба на всяка жена. С тесни дънки или клинове, като независим елемент от облеклото през лятото, топла зимна – в гардероба на модерна жена може да има няколко вида такива прекрасни продукти наведнъж.

В зависимост от типа фигура на жената.

АБСТРАКТНА ТУНИКА | EVIZABG.COM

 

Туниките са много практични, защото този тип облекло може да бъде избран за всеки тип фигура. Свободната кройка на продуктите може да скрие недостатъците и да покаже предимствата. Можете да изберете идеалния вариант, като опитате различни опции, като изберете оптималния стил и най-подходящия модел за себе си. На първо място трябва да изберете според личните си предпочитания за дизайн. Също така избраният стил трябва изгодно да подчертае женската фигура, като скрие недостатъците (ако има такива).

БЯЛА ТУНИКА | EVIZABG.COM

 

В зависимост от възрастта и вида на събитието.

Когато избирате модел, трябва да обърнете внимание на неговата съвместимост с възрастовия фактор, както и с вида на събитието, за което е избрано това облекло за да изглеждате стилно и хармонично. Небрежният уличен стил, който днес се счита за един от най-популярните, включва по-сдържани цветове и поставя на първо място практичността, удобството и комфорта на върха на стила. Но за разходка или парти можете да изберете по-ярки цветове и нюанси. За бизнес среща или работа в офиса често се избират сдържани монохромни цветове и класически туники без декоративни излишъци.

Елегантни дълги рокли – за сватба или друг празник !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Close Моята кошница
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Категории