Вечерни рокли – мода 2022

Вечерни рокли - мода 2022

Вечерната рокля е неразделна част от гардероба на една жена. Вечерната рокля има някои характеристики. Ето защо, за да изберете правилната рокля за вечерта, помислете за някои подробности:

 

Дължина на роклята. Вечерната рокля може да бъде с абсолютно всякаква дължина. И дълги, и къси. Когато избирате рокля, преценете дали дължината на роклята ви е подходяща за събитието.

Тип събитие. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е дали роклята ще бъде подходяща за това събитие. Например, би било неуместно да се появите в къса рокля на официален прием.

Тип фигура. Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е типът на вашата фигура. Важно е да изберете рокля, която ще подчертае силните ви страни и ще скрие недостатъците ви.

Как да изберем

За дребнички момичета

При избора на вечерна рокля момичетата с нисък ръст трябва да вземат предвид някои характеристики. Правилната рокля може визуално да ви разтегне. Най-добрият вариант за дребни момичета е същите миниатюрни рокли. Късите рокли ще изглеждат страхотно на ниски момичета.

Рокли с неопределена дължина трябва да бъдат изоставени. Рокли под коляното или рокли с дължина до глезена не са подходящи за собствениците на нисък ръст. Такива рокли визуално съкращават фигурата. Също така дребничките момичета могат да носят дълги рокли. Трябва да се отбележи, че роклята трябва да е стриктно на пода или следвайки етикета да се вижда половината пета.

Избор по тип цвят

Има моменти, когато дрехите на манекена изглеждат по-привлекателни, отколкото на вас. Това е така, защото нюансът на избраните дрехи не отговаря на вашия цветотип. Нека да разгледаме какви нюанси на цветовете са подходящи за определен цветен тип:

зимен тип

Момичетата, които принадлежат към този тип, обикновено имат тъмни очи, светла кожа и тъмна коса. Момичетата и жените, които отговарят на това описание, трябва да обърнат внимание при избора на вечерна рокля в синьо, лимонено, лилаво, светло синьо и черно. От рокли от бледи нюанси трябва да се изоставят.

есенен тип

За момичетата, които принадлежат към този тип, са характерни тъмна кожа, меден или червен цвят на косата, очи със зеленикав, сивкав или синкав тон. Жена от есенния тип ще подхожда на рокля от бронзов, тъмносин, оранжев, ален или кестен цвят. Необходимо е да откажете бели вечерни рокли.

летен тип

Момичетата, които принадлежат към този тип, обикновено имат бледорозова кожа, светлоруси нюанси на косата и светли очи. Момиче с летен тип външен вид се препоръчва да избере меки нюанси. Например, рокля в меко светло лилаво, синьо, сиво-зелено или бледочервено ще ви подхожда. Ярко жълтите рокли трябва да се избягват.

пролетен тип

Този тип момичета се характеризират със зелени или синкави очи, кожата най-често е светъл нюанс, косата е светлокафява или червеникава. За този тип жени ще отиват рокли в светли нюанси, например розово, пурпурно или светло лилаво. Момичетата с пролетен тип външен вид трябва да се откажат от рокли в черно, бяло и светло сиво.

За едри дами

При избора на вечерна рокля момичетата с по-едри форми трябва да вземат предвид индивидуалните характеристики на тялото си, тъй като пълнотата може да бъде различна. Ето няколко съвета за избор на вечерна рокля за извивки дами:

Изберете рокли с малки шарки. Големите рисунки визуално увеличават обема си.

Ако сте закупили рокля с презрамки, обърнете внимание на раменете си. Ако по раменете са се образували бръчки, тогава роклята може да бъде допълнена с яке или болеро.

Трябва да се избягват рокли, които са по-дълги от коляното. Такива рокли не са подходящи за всички, а само за собствениците на идеално равномерни крака и красиви колене.

Ако изберете рокля с ръкав, тогава дайте предпочитание на ръкавите с права кройка.

Не се увличайте с рокли с пайети. Най-добре е да се даде предпочитание на гладки тъкани с матов ефект.

В никакъв случай не трябва да купувате рокли с широка кройка. Те визуално претеглят образа и ви правят още по-голям.

Линията на талията може да бъде подчертана с колан или панделка. Но не е необходимо да затягате колана твърде много, в противен случай могат да се появят не много красиви гънки.

 

Днес, за да привлекат вниманието към своята личност, звездите избират доста необикновени рокли. Някои се появяват на червения килим с почти прозрачни рокли, други с дълбоко деколте, трети с голямо деколте.