Дамска мода – тенденции 2022

Дамска мода - тенденции 2022

Времето извън прозореца най-накрая се променя. Денят се удължава и в близкия парк вече се чува пеенето на първите птички, завърнали се от задгранични пътувания. Така че, е време да смените и гардероба си. Тежките ботуши и дългите топли якета бавно трябва да освободят място за пролетни, цветни рокли и туники от леки и ефирни материи. Какви са модните тенденции тази пролет? Проверете!

 

Цветове, които не могат да бъдат пропуснати този сезон

Всеки сезон модните дизайнери представят нови тенденции, които царят не само на модните подиуми, но и в гардеробите на всички уважаващи себе си модници. През пролетта на 2022 г. най-популярните дрехи ще бъдат в смелите цветове на сочен лайм, шам фъстък или дъвка за балончета. Ще има и изразителни лилави със син хастар, които трябва да добавят енергия и да подчертаят дигиталния характер на стайлинга.

 

Модерни ще бъдат и нюанси на жълто, наречени маслено жълто. Предполага се, че наподобяват цвета на пуканки или овесено мляко. Този цвят е най-подходящ за светли палта или къси рокли. Това е страхотно предложение за минималистите, които обичат да комбинират не повече от два цвята. Жълтото масло ще пасне идеално на бяло, черно и шоколадово, което е модерно този сезон. Шоколадово кафяво в сянка на млечна закуска и горчиво какао ще изглеждат най-добре в монохромни стилизации.

 

Вашият пролетен гардероб трябва да включва и дрехи в цвят на океана. Изразителен деним, ефирни тъмносини блузи и парижко сини туники ще царуват в компанията на бяло и златно. А ако харесвате по-смелите стилове, изберете рокли, ризи или панталони в нюанси на шам фъстък, сочна трева или чай матча.

 

Свободен стил направо от 2000-те

Този път дизайнерите решиха да изиграят героите от филма „Назад в миналото“ и подобно на Марти Макфлай и Емет Браун се върнаха към 2000-та година. Въпреки че много хора вярват, че тогавашните стилизации са символ на най-големия кич, водещи дизайнери на модни къщи решиха да ги разочароват малко. И така панталоните с ниска талия, мини поли и жилетки ще бъдат отново на мода. Дизайнерите освежиха и образа на костюм с широки ревери и копчета от плат. Този път обаче най-модерните ще бъдат оверсайз кройки направо от 60-те години на миналия век.

 

Тази пролет ще царуват и къси блузи, разкриващи коремчетата. Къси топове и оскъдни сутиени, придружени от ажурни, съчетаващи се блузи. Ще ги видите в компанията на гореспоменатите хипстъри и миниполи.

 

Дълги поли, мотоциклетни якета, пискюли и пера

През пролетта на 2022 г. ще има и леко настроени тенденции, които присъстват на модните подиуми от няколко години. Говоря за дълги, свободни поли. Този път обаче най-модерните стилове са прави, плисирани поли и модели, разкроени надолу. До тях ще се появят якета в стил мотоциклет. Декориран с шипове или дебели ивици. Ако имате сако или кожено палто в гардероба си, съчетайте ги с дантелени шорти или оверсайз панталони.

 

Този сезон ще има и ресни. Те ще царуват както дебели, така и много тънки. Матови и лъскави пискюли ще украсят поли, рокли и ръкави на блузи или якета. Освен тях ще бъдат популярни перата и всичко свързано с хипи стила, като пискюли, плитки и флорални шарки. Структурата на материала и топлите нюанси ще бъдат важни, придавайки на дрехата леко екзотичен характер.

 

За повече тенденции за идващата пролет, посетете EVIZA BG.COM. Дамската мода е категория, която не може да бъде описана в кратка статия. Вижте какво още са подготвили модните дизайнери тази година!