Мисията „Подарък за 8-ми март“: Как да уцелим размера без да я питаме?

Дълга рокля за 8-ми март | evizabg.com

Един от най-важните моменти, на които обръщаме внимание при пазаруване, е изборът на правилния размер за нас или за някой друг. Един от приоритетите, които всеки иска, е да има удобно облекло, като избере размера, който отговаря на размера на тялото му или когато изненадва близък, да уцели размера. Особено при пазаруване от сайтове за електронна търговия е от голямо значение да пазарувате, като знаете правилния размер, тъй като не е необходимо да носите и пипате дрехите в сравнение с физическия опит в магазина. Един от най-важните критерии е дрехите да прилепват точно и правилно по тялото, да не създават дискомфорт и да осигуряват свобода на движение. Много е важно да вземете правилното измерване, за да знаете правилния размер на тялото си. И така, как се извършва измерването на тялото? Къде и как да измерим тялото си?

Каква е мярката за размери S, M и L?

За да измерите размера на тялото си, първо трябва да имате ролетка или сантиментър. С ролетка можете да получите правилните измервания за всички части на тялото си, но по-подходящ е сантиметъра.

Областта на талията, бедрата и гърдите са основните области, които трябва да бъдат измерени. Измервайки правилно тези три области, можете да опознаете по-добре тялото си и да намерите правилния размер за вас.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато започнете да правите измервания, е да стоите изправени. Ако искате да получите правилното измерване, опитайте се да държите тялото си възможно най-изправено и естествено, без да се навеждате.

Уверете се, че не носите твърде дебели или провиснали дрехи по време на измерването. За да получите правилно измерване, можете да измервате, докато стоите, облечени в плътно облекло или само по бельо.

Увийте ролетката си около зоната, която ще измервате, без да я затягате прекалено силно и не забравяйте да започнете измервателната точка от нулата. Когато увивате ролетката хоризонтално около зоната на измерване, уверете се, че е успоредна на земята и не се плъзга.

Друг важен момент, на който трябва да обърнете внимание, е, че измервате от най-широката част на зоната, която ще измервате. По този начин можете да избегнете тесни измервания и да намерите размера, който ви кара да се чувствате подходящо и удобно. Например, ако измервате областта на бедрата си, увийте ролетката около най-широката точка.

Възможно е да имате затруднения да правите измервания сами и да не навиете ролетката правилно и да я плъзнете. Можете да получите по-лесно и по-точно измерване, като получите помощ от някой друг, докато измервате.

Как да измерим размерите на жените/мъжете?

Ако ще купуваме нещо на трети човек за празник е важно да разполагаме с някакъв ориентир.

Когато измервате областта на гърдите, талията и бедрата, внимавайте да правите измервания, като увиете ролетката правилно и без да я затягате прекалено много. Можете да намерите своя точен и правилен размер, като измерите с ролетка в най-широката част на измерваната зона. Когато измервате талията си, можете да получите по-точен резултат, като увиете ролетката малко под пъпа, на най-тънкото ниво на талията. Когато измервате областта на гърдите си, увийте ролетката, като я подравните в най-широката област и внимавайте да не я притиснете. Ако ще купувате панталони от продукти за долно облекло, познаването на вътрешната ви дължина на крака ще улесни работата ви. Можете да намерите вашата вътрешна мярка на крака, като държите ролетката направо от точката на чатала до края на вътрешната част на крака.

Мъжете също могат да измерват областта на гърдите, талията и бедрата си по същия начин. Обръщайки внимание на размера на раменете си, когато купувате риза, това ще ви помогне да изберете удобна риза.

Какво е S, M и L размер? Кой какво носи?

Често сте чували, че буквените кодове се използват за изразяване на измерванията на тялото. Размер S (малък) отговаря на размер 36. Някой, който е с размер 38, може да избере M (среден) размер дрехи. Някой, който е с размер 40, може лесно да купи L кодирани размери. Размерите S, M и L са най-често използваните и продавани размери, но има и кодове за размери като XS, XXS, XL, XXL, които отговарят на по-малки или по-големи размери.

Нека да запомним

Ситуацията е малко по-различна, когато става въпрос за измервания на дънкови панталони. Поради тази причина, когато купувате дънки, определено трябва да погледнете таблиците с размери на дънките в уебсайтовете. За дънки отговаря на код 25-26 размер S, 27-28 размер M, 29-30 размер L, 31-32 размер XL. Все пак нека ви напомним, че тези кодове може да не дадат точни резултати и може да има разлики в кодовете на размера от марка до марка.