Модерни стилове на детски рокли

Модерни стилове на детски рокли

Модата за детските дрехи е толкова разнообразна и променлива, колкото и за тоалетите за възрастни. Именно в детството детето получава първите уроци със стил, така че внимателните родители трябва да се опитат да възпитат добър вкус на децата от ранна възраст. Модерните стилове на детски рокли са доста разнообразни. Въпреки факта, че дизайнерите предпочитат да използват възможно най-прости модели, дрехите изглеждат интересно благодарение на използването на ярки материи с щампи и гарнитури.

Основните характеристики на модерните детски рокли

Снимки на модерни детски дрехи дават възможност да се разбере, че дизайнерите предлагат разнообразие от модели на малките модници. Могат да се разграничат следните характеристики на модерните рокли за момичета: най-подходящите стилове на рокли за момичета се отличават със свободен силует и комфорт; в цветовата схема се дава предпочитание на комбинация от пастелни цветове и използването на контрастни покрития; дантели, лъкове, волани и волани често се използват за украса на елегантни модели; използването на етнически мотиви е уместно – кройката на рокли в стила на руския сарафан, използването на народна традиционна бродерия; при шиене на летни модели се използват предимно ярки материи с щампа – полка точки, с флорален модел. Модните зимни рокли могат да бъдат не по-малко ярки, често използвани тъкани в клетка, раирани; използвани са естествени материи за детски тоалети. През лятото трябва да изберете рокля от памучна материя с леко добавяне на еластан, през зимата се предпочитат вълнени тъкани. Плетените рокли са много удобни за децата.

Ежедневни тоалети

Рокли за всеки ден за бебета са пришити в свободен силует върху кръгла или квадратна кокетка. Малките момиченца обикновено са много мобилни, така че трябва да се уверите, че дрехите им не пречат на движенията им. Модните ежедневни рокли за момичета над пет години са по-разнообразни.

Суичъри за момичета от една година и повече:

Туника. Рокля под формата на туника е удобно облекло за свободното ви време. Облеклото ще подхожда на момичета на всяка възраст. Летният вариант на туниката се носи с клин или брич и сандали. Зимните топли туники се комбинират с тесни клинове и боти. Рокля пуловер. За студения сезон плетената рокля от пуловер ще бъде отличен вариант. Моделът може да бъде изработен под формата на сарафан или ръкав. В първия случай роклята се носи с водолазка. Тъй като роклята на пуловер е сравнително къса, за нея трябва да изберете плътни чорапогащи или клинове. Рокля с висока талия. Тази версия на роклята изглежда сладка както на бебета, така и на по-големи момичета. Голямото предимство на този модел е свободното му кроене. През лятото роклите от този стил се шият от чинц или тънко трико, през зимата – от вълна. Роклята стои страхотно с балерини и ботуши. За декорация се използват дантелена плитка, панделки, бродерия.

Рокля А-силует.

Рокля от едно парче А-силует е чудесен вариант за малки момиченца. Има свободно изрязване, така че е удобно да играете игри на открито в него. Рокли от този силует могат да бъдат изработени както от леки, така и от плътни тъкани. Разкроена рокля на талията. Рокли от този стил се шият главно за момичета над пет години. Роклята може да има закопчаване отпред или отзад. Полата може да бъде както във формата на трапец, така и разкроена „слънце“. Сарафан. Това е едно от най-популярните летни дрехи за всички жени, независимо от възрастта. Рокля за момиче може да има широки или тесни презрамки, да бъде къса или да достига до средата на пищяла. Летните сарафани са ушити от ярки и леки материи, за декорация се използват волани, волани и плитка. Но има и зимна версия на сарафан, дебели тъкани на основата на вълна са подходящи за шиене на такава рокля. Такъв сарафан се носи върху водолазка или блуза. Може да има трапецовиден или втален силует.

Детски анцузи: модели, цветове, марки рокля тениска. Като се имат предвид стиловете на детските летни рокли, не може да не се спомене този стил на обличане. Различава се от сарафан с прав силует, тези модели са ушити от тънко трико. Моделите са много удобни за ежедневно носене, домашни занимания и игри на открито. Рокли за специални поводи Животът не е всичко в ежедневието. Елегантните рокли са от съществено значение за празници и специални поводи. Моделите на вечерни и коктейлни рокли за момичета са много разнообразни. В много отношения детската мода имитира възрастен, но когато избирате стилове, трябва да вземете предвид възрастта на детето. Категорично неприемливо за деца: прилепнали къси рокли; рокли с дълбоки разфасовки на гърдите или гърба; модели с тясна пола и висока цепка.

Нежелателно е да избирате рокли от следните стилове за деца: рокли-бюстие без презрамки (такава рокля постоянно ще се плъзга, особено ако момичето е мобилно); рокли с горна част на корсет (тази опция е неприемлива за бебета, момичета над 10 години могат да носят корсет, просто трябва да се уверите, че моделът не е твърде стегнат); стил „русалка“, тоест рокля от тясна кройка с расклещена пола от линията на коляното или до средата на бедрото. Преместването в такава рокля не е много удобно и е малко вероятно момичето да се чувства комфортно в нея. Ето защо, когато избирате тоалет за бала в детска градина или основно училище, обърнете внимание не само на красотата му, но и на това колко е удобно. Например, не трябва да купувате рокля с пола до пода. Този модел изглежда много красив, но е подходящ само за фотосесии. Няма да е твърде удобно за момиче да бяга, да участва в състезания и да танцува в такова облекло.

Рокля принцеса

Това е може би най-популярният стил на луксозни рокли за момичета. Това са модели със стегнат корсаж и пухкави поли. Полата може да бъде многопластова или да е с тюл или фуста от органза. Корсажът на такава рокля може да бъде много прост или украсен с бродерия или пайети. Но полите трябва да са пухкави и летящи. За декорация често се използват широки колани с лъкове. Стил ампир Популярна версия на детска елегантна рокля е облекло в стил ампир. Разликата му е високата талия и летящата свободна пола. Роклята може да е с широки презрамки или с ръкави фенери. За шиене на тези модели се използват леки тъкани от пастелни цветове. За декорация се използват лъкове, панделки, изкуствени цветя. А-образни модели

Моделите с трапец могат да бъдат разкроени на талията или от една част. Тези рокли имат лаконична кройка, така че се препоръчва да ги шиете от красиви текстурирани тъкани. Например, от гипюр, жакард, кадифе, брокат. Можете да използвате и големи декоративни детайли, като красиви брошки с цветя.

Аксесоари

За да може момичето да се почувства като истинска принцеса, си струва да изберете красиви обувки за елегантна рокля, както и да направите празнична прическа. Препоръчително е да използвате аксесоари за коса – обръчи, диадеми, красиви фиби. Може да използвате и детски бижута – мъниста, гривни, щипки. Можете да допълните елегантна визия с красива малка дамска чанта. По-добре е, ако е прикрепен към колана или на китката, в противен случай детето най-вероятно бързо ще го загуби. …