Мъжки пижами: кой стил да изберете

Мъжки пижами: кой стил да изберете

Мъжкото облекло за сън има много по-малко вариации от дамското. Да започнем с това, че повече от сто години мъжете не носят нощни дрехи, въпреки че са първите, които въведоха това нещо в ежедневието през Средновековието. Сега силният пол е оставен да спи по пижама, а това несъмнено има предимства: приема по-добре формата на тялото, така че със сигурност няма да се объркате в него, колкото и да се въртите в сън.

 

Добрите мъжки пижами са като втора кожа: трябва да са възможно най-удобни. Разбира се, материалът на продукта играе важна роля: той трябва да поддържа правилния температурен режим, да е приятен за тялото, да не дразни кожата и да й позволява да диша. Но това не е всичко. За пълно удобство е важно да изберете правилния стил: той трябва да отговаря на сезона и вашите предпочитания. И какво да кажа, в стилни пижами винаги е хубаво да се появиш като любимия си, който определено ще оцени външния ти вид. В тази статия ще разгледаме какво представляват мъжките пижами и как да изберем подходящия за вас.

 

Стилове на мъжки пижами

Стиловете на мъжките пижами са сходни един с друг, но всеки има свои собствени характеристики. Те се различават по сезон, стил и удобство. Ето защо, когато избирате пижама за мъж, е важно да надградите неговия вкус. И така, нека разгледаме най-често срещаните стилове.

 

Класически мъжки пижами

Това е комплект, състоящ се от широки панталони с прав крачол и риза с копчета. Често се използва не само като спален костюм, но и като домашно облекло, в което е подходящо дори да се приемат гости. Обикновено класическите пижами са изработени от памук, коприна или сатен. Стилът е просторен и дишащ, благодарение на което ще помогне да се скрият недостатъците на фигурата.

 

Това облекло изглежда стилно и дори елегантно, така че може да бъде добър подарък за любим човек. Как да изберем мъжка пижама за подарък и кой е подходящ да поднесе такъв подарък – прочетете линка.

 

Летен пижамен костюм

При горещо време излишният контакт кожа-тъкан причинява само дискомфорт. Затова за лятото е най-добре да се запасите с отворени пижами с шорти и тениска. Такъв комплект трябва да бъде лек, дишащ и хигроскопичен (тоест да абсорбира добре влагата), поради което се изработват главно от памук, вискоза или модал. Тези материали, освен всичко друго, също са много практични и лесни за почистване, така че лесно издържат на многобройни измивания през лятото.

 

Затворен пижамен костюм

Затвореният комплект, напротив, е подходящ за студения сезон. Състои се от панталон с права кройка и дълъг ръкав – пуловер от трико с дълги ръкави. За разлика от класическата пижама, този костюм е по-втален, но все пак удобен за спане. Изработен е както от тънки леки материи (например памук), така и от топли зимни материи (велур, велосипеди, полар, хавлиени), което ви позволява да изберете идеалното облекло за всеки сезон.

 

Какъв цвят да изберете

Предимно мъжките пижами са ушити в сдържани спокойни цветове. Нюанси на синьо, сиво, кафяво ще подхождат на всички мъже и няма да „дразнят“ мозъка преди лягане. По-интересен, но все пак спокоен вариант са щампи, които съчетават подобни нюанси. Голяма клетка или не твърде контрастна лента изглежда много стилно.

 

Не бива обаче да се страхувате и от цветна палитра. Ако на работа трябва да се придържате към строг дрескод, а у дома искате разнообразие, изберете не твърде цветни изразителни цветове – например зелено или бордо.

 

Заключение

Правилните мъжки пижами са не само удобни и качествени, но и харесват своя собственик. Ето защо е много важно да изберете стил, в който ще се чувствате уверени. Днес най-разпространените видове мъжки пижами са: класически (риза и панталон), летни (къси панталони и тениска), затворени (с дълъг ръкав и панталон) и гащеризон от една част. Класическата кройка се счита за универсална: тя пасва идеално на всеки тип тяло и е подходяща за всяко време, тъй като е ушита от дишащи, но топлоустойчиви материали. Все пак е по-добре да изберете различни пижами за всеки сезон – тогава ще ви е възможно най-удобно в тях.

 

Нашият онлайн магазин съдържа най-стилните и висококачествени мъжки пижами. Голям избор от цветове и стилове, както и широка размерна мрежа ще ви позволи да изберете идеален и евтин комплект както за себе си, така и за подарък на любим човек.