Мъжки халат – облекло за удобство и стил

Мъжки халат - облекло за удобство и стил

Такъв елемент от гардероба на съвременния мъж като домашен халат има дълга история и се връща към церемониалното облекло на жителите на Азия и Близкия изток. В редица държави статутът на собственика му се определяше от робата, нейната кройка, украса и декор. И въпреки че днес позицията на мантията, особено в западните сили, се е променила много, тя все още е в състояние да сигнализира на другите кой и какъв е нейният собственик.

 

Нека започнем с факта, че наличието на роба като такава в мъжкия килер вече е приложение за успех. Ако в гардероба на обикновената жена често се срещат няколко тоалети за различни сезони и поводи, тогава е много проблематично да се намери халат сред представители на силната половина на човечеството. Може би в съзнанието на човек е жив прословутият образ на джентълмен, който се разхождаше из имението си в скъп бродиран халат. Само няколко слоя от населението, като номенклатурния елит и интелигенцията, останаха верни на удобното и меко домашно облекло с обвиващи се подове.

 

Днес мъжките тоалети се завръщат. На пазара има огромно разнообразие от модели във всички цветове. Младите хора купуват халати за носене след водни процедури или за релакс у дома. Индивидите дори посрещат гостите в халат. И това изобщо не е срамно, особено ако избраното за извършване на този ритуал нещо е солидно, стилно, скъпо.

 

Съвременният мъж, който предпочита халата пред другите домашни дрехи, е решителен, успешен, волеви новатор, който е свободен от стереотипи и има достатъчно воля за постигане на целите си. Интересното е, че този постулат работи и в обратната посока. Веднага щом получите добър халат и го носите редовно, вашето мислене започва да се променя в правилната посока много скоро. Чувствайки се в кожата на аристократ-хедонист, човек ще се настрои към успеха и потенциално ще промени живота си към по-добро.

 

Как да изберем аристократична дреха

За да се настроите на съществуващите сили, се препоръчва да започнете с домашни дрехи. Погрижете се за добър мъжки хавлиен халат за вашия апартамент, лятна вила, ходене до банята. Не е необходимо да вземете скъпи маркови артикули или да поръчате ексклузивно шиене. За начало е достатъчен продукт с правилен стил и солидно изпълнение. Ето няколко препоръки за избор на роба, която може да направи добро впечатление на околните, декларира високия статус на притежателя си.

 

Масивната роба обикновено се прави едноцветна, няма щампи, максимумът е надпис / лого на гърдите (от лявата страна).

Цветът на робата е тъмен, богат, благороден. Може да бъде синьо, черно, бордо нюанси. Цветът не изчезва след измиване.

Допустима дължина: от коляното и отдолу. Най-впечатляващият външен вид са тежките дълги роби, визуално препращащи към прототипа на този тип облекло – халатът на благородниците.

При шиене се използват скъпи, висококачествени, представителни и издръжливи материали. Екологични, когато е възможно.

 

Носи се обвиващ се халат (копчетата и циповете са прерогатив на домашните дрехи на жените). Коланът на робата е доста широк, внушителен, разположен в специални поддържащи бримки.

Възможно е да имате кръпки джобове със средна дължина (например, за да можете да поставите телефона си).

Подгъвът и маншетите на халата (при някои модели – и джобове), ако е възможно, трябва да са в контраст с основния продукт.

Всички ръбове са здраво завършени с издръжлива, подходяща нишка. Никъде няма стърчащи конци, няма други признаци на некачествено ушиване.

Наличието на качулка в първокласните халати за баня е спорен въпрос. Ако продуктът е закупен за баня или сауна, е възможно наличието на елемент, който покрива главата. В други случаи качулката ще наруши усещането за аристократичност на продукта.

Въпреки свободния крой на повечето скъпи мъжки халати е изключително важно тези продукти да се купуват точно в техния размер, така че да стоят добре на раменете и да подчертават мъжествеността на фигурата на носителя.