Пижами за мъже

Пижами за мъже

Насоки в избора

Сънят е неразделна част от нормалния живот, необходима за поддържане на здрав дух в тялото. Ето защо към избора на дрехи за спане трябва да се подхожда много отговорно. Най-удобният вариант за сън е, разбира се, пижами. Пижамите трябва да са от естествени материали, които ще позволят на кожата да диша, без да я дразни. Може да бъде памук, сатен, чинц, коприна и др.

За да не изпитвате дискомфорт по време на сън, пижамата трябва да е свободна. Ето защо, преди да купите, се препоръчва да опитате пижами. Уверете се, че ластикът на панталоните не се забива в кожата, както и декориращите елементи да не пречат на съня.

Как да изберем

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е, разбира се, размерът и кройката. Пижамата не трябва да е прекалено тясна или прекалено голяма. Шевовете по пижамите почти не трябва да се усещат, ако прокарате ръка по тях. Ластикът от панталоните трябва да е леко разхлабен, но в никакъв случай не трябва да се забива в кожата.

Второ, трябва да обърнете внимание на материала. Най-добрият вариант е трикотаж. Трикотаж – първо, той е изработен от естествени суровини, и второ, абсорбира добре влагата, което е много важно при избора на дрехи за сън. Трикотажът също е различен. За лятно-пролетния период изберете тънък трикотаж, а за зимно-есенния период е по-добре да дадете предпочитание на топъл, плътен трикотаж.

сатен

Сатенената пижама изглежда гладка и копринена, мека и приятна за тялото. При правилна грижа пижамата може да ви издържи много сезони. Атласът не е електрифициран, абсорбира добре влагата. Сатенените пижами не се препоръчват за машинно пране. Също така не усуквайте много при въртене, за да не загуби формата си пижамата. Пижамата може да се глади само от грешната страна, без пара.

класически

Класическите пижами се допълват с прав панталон и риза с дълъг ръкав. Този модел е подходящ за абсолютно всички мъже. Класическите пижами са чудесен вариант за подарък за съпруг, баща, син или приятел. Класическият модел обикновено се изработва в класически цветове.

коприна

Летните пижами обикновено се изработват от коприна. Коприната приятно охлажда тялото в горещ летен ден. Когато купувате копринена пижама, внимателно проучете състава на тъканта. Коприната в състава трябва да бъде около 90%, но не по-малко.

Памук

И летните, и зимните пижами са изработени от памук. Памукът е материя, изработена от естествени материали. Приятно е на допир, топло през зимата и прохладно през лятото. Единственият недостатък е, че памукът изсъхва дълго време и след известно време може да промени формата си.

бельо

Спалното бельо е изработено от екологично чисти материали. Ленените пижами са леки, но малко груби. Ленената пижама задържа топлината добре, така че ще бъде удобно в нея през зимните вечери. Ленената тъкан се счита за естествен антисептик. Хората, които носят ленени дрехи, са по-малко склонни да получат гъбични заболявания.

Калико

Памучният плат е изработен от памук, така че е лек, мек и дишащ. Често детските дрехи, спалното бельо и мъжките ризи се изработват от чинц. Памучните пижами са идеални за лятото. Пижамата поддържа добре формата си, тъй като чинцът не се разтяга. Пижамите не могат да се гладят, ако просто ги разклатите, преди да ги окачите.

Вискоза

Вискозните продукти изглеждат различно, в зависимост от това как се обработва материалът. Вискозата абсорбира влагата по-добре от много други тъкани, като коприна. Вискозните пижами обикновено са боядисани в ярки цветове, приятни на допир, могат да излъчват блясък или могат да бъдат матови, не наелектризирани. Вискозната пижама не трябва да се пере в пералня или да се глади с гореща ютия. В противен случай пижамата ще загуби представителния си вид и може да бъде изхвърлена.

 

Посочихме Ви малка част от разнообразието в мъжките пижами. Надяваме се, че статията Ви е помогнала в избора.