Разнообразие от стилове при дамските блузи

Разнообразие от стилове при дамските блузи

Бизнес изображение ще ви помогне да създадете блузи тип риза и класическа сдържана гама. Блуза за офис дрескод трябва да бъде минималистична и проста.

Всекидневният лък може да бъде изграден с по-интересни модели. Има място за експериментиране с цветове и сложни стилове.

Ориенталският стил включва сатенени тъкани, коприна, полупрозрачни материали, бродерия, художествено рисуване. Подходяща е за вечерни излизания.

Бохо е фолклорни мотиви, ресни, преливащи се материи и приглушени цветове. Блузите в този стил сега са на върха на популярността. Подходящи са във всяка неформална обстановка.

тъкани

Всяка стилна жена има поне една блуза в гардероба си. Това е основно нещо, което е едновременно просто и елегантно и гъвкаво. Но в разнообразието от модели, представени днес, можете просто да се изгубите. Затова предлагаме на вашето внимание целенасочен преглед на най-интересните блузи и модни тенденции на текущата година!

модели

Има толкова много стилове и разновидности на модерните дамски блузи, че е просто невъзможно да се изброят всички. Ето защо, помислете за най-модерните опции. В допълнение към традиционните блузи, днес са актуални оригинални модели.

Блуза с това име е модел без ръкави, популяризиран през 50-те години на ХХ век от филмовата звезда Мерилин Монро. Днес, когато много модни артикули от различни ретро епохи се превръщат в актуални тенденции, „американецът“ е чудесен начин да подчертаете своята женственост.

Дамските блузи са изработени от различни материали. Най-популярните модели сега са изработени от сатен, коприна, вискоза, камбрик, жакард.

През лятото ажурните блузи, моделите от дантела, памук или марля са много актуални. През зимата можете да носите блузи от по-плътни материи – деним, фин трикотаж и дори кожа.

Комбинация от тъкани

Вариациите от смесени тъкани винаги изглеждат много интересни. Деним и кожа, памук и дантела, шифон и сатен, лен и велур – най-невъобразимите комбинации са възможни този сезон. В студения сезон можете да носите блуза от тънка тъкан с кожена облицовка.

Не се страхувайте от смели експерименти! Дори ако моделът съчетава, както ви се струва, несъвместими текстури, това е само във ваша полза – еклектизмът все още е в тенденция.

Цветни решения

Блузите в черно, бяло, сиво, тъмно синьо, както и всеки нюанс на кафявото се считат за класически днес и са подходящи както за офис визия, така и за други поводи за излизане.

Романтичните момичета могат да носят всякакви пастелни вариации: мляко, кремаво, бледо розово, бледо синьо, приглушено жълто, ванилия. От по-ярките цветове сега са актуални маслина, праскова, корал, тюркоаз, портокал.

За да създадете мистериозна визия, обърнете се към бургундска блуза или модел в наситено синьо. Възможни са вариации с военната тема: тухла, пясък, каки.

Отпечатъци

Яркият принт е вечният съперник на монохромния! И за пореден сезон водят животински и растителни мотиви – леопардови, тигърови, змийски модели се конкурират по популярност с изображения на цветя, зеленина, плодове и горски плодове.

Блуза за младо момиче е красиво платно, върху което да се поставят други „изкуства“ – сърца, повтарящи се надписи, щампи от червило или известни анимационни герои – такова детство е актуално днес.

Не забравяйте геометричните щампи! Ивици, каре, полка точки или абстрактни форми са на мода за всеки вкус.

дизайнерски модели

От разнообразието от модерни блузи значително се открояват моделите оверсайз. Комфортът и удобството в тази актуална тенденция се съчетават с красота и елегантност. Блузи със свободна кройка, в зависимост от материала и цвета, ще бъдат актуални във всяка обстановка.

Друг стилен дизайнерски трик е блузата с боди. Това е наистина просто, но и в същото време гениално, тъй като такова нещо съчетава две единици наведнъж.

През деня бодито е строга и стилна блуза, оборудвана с всички традиционни атрибути на този елемент от гардероба, а през нощта е невероятно съблазнително и ефектно бельо.

Моделите могат да се различават по дължина на ръкава, кройка на яката и цвят, но всяка боди блуза е печеливш коз във вашата ръка!

ваканционни модели

За всяко тържество ще бъде подходяща блуза от прозрачна материя, с дантела, с различни вложки от придружаващи тъкани (кожа, козина, деним – зависи от сезона). Блузи с ръкави, украсени с разфасовки, изглеждат много оригинални. Актуални днес са и блузите с мрежести ръкави.

Всички декоративни елементи, които са модерни днес, за които вече споменахме по-горе (лъкове, апликации, бродерии и т.н.), ще ви бъдат полезни на празника. Блузи със шлейф, дълги, асиметрични, с оголени рамене и дори гръб – това предлага стилистите да носим за тържествата тази година.

Стилни изображения

Грациозна класика – бял горнище, черен долнище. Панталоните са със стегнат силует, блузата е свободна. Обувки с токчета и светъл клъч чанта допълват този външен вид, толкова елегантен и гъвкав.

Романтична блуза, която съчетава почти всички актуални тенденции – прозрачност, щампа на цветя, съкратени ръкави, V-образно деколте, свободен крой. Долната част на ансамбъла е проектирана в същата гама, има плътно прилепнал силует. Масивните гривни и модерните „авиатори“ в сребрист цвят правят образа богат и завършен.

Блузи с оригинални щампи изглеждат еднакво изгодно както с женствена пола, така и с унисекс дънки.