Бански за бременни – как да изберем правилния модел

Бански за бременни - как да изберем правилния модел

Бременността не е болест, така че няма причина да криете бременното коремче под дебел слой дрехи, особено по време на почивка и особено на плажа. Разбира се, бременността винаги е няколко излишни килограма, които не е задължително да се трупат само върху корема. Ето защо, бански костюм за бременна жена трябва да бъде добре обмислен, така че да подчертава най-важното и в същото време да е удобен и да не създава здравословни проблеми.

 

Какъв бански е подходящ за басейн?

Защита и покриване на бременното коремче с подходящия бански за бременни

Няма причина да се отказвате от удоволствието от плуването по време на бременност, още повече че това е най-добрият спорт за бъдещите майки. Не натоварва мускулите и ставите, защото водата идеално измества излишните килограми, а бременната жена може да се отпусне, да си почине и в същото време да поддържа добра форма. Почивката на море винаги е свързана с  релаксиращо четене на книга или слушане на шума на вълните – така че защо бременната жена да се отказва от нея, още повече че бременността не е повод за срам и комплекси.

 

Цели бански костюми – за ранна бременност

На по-ранен етап от бременността облеклото от една част определено ще работи по-добре . Въпреки това, не всеки модел ще бъде добър за бременна жена. Бъдещите майки определено трябва да изберат модели, които покриват изцяло корема – гърбът може да бъде частично открит. Със сигурност най-удобен ще бъде модел с широки презрамки с твърдост на бюста, който също се увеличава по време на бременност. Твърде големите цепки могат да причинят дискомфорт, а тънките презрамки могат да се протрият или просто да се скъсат.

 

Танкини за бременни – най-добрият тоалет в напреднала бременност

Също така е важно бременността да не е причина да се откажете да бъдете модерни. Богат избор от модели бански костюми, както и цяла гама от модели и цветове позволява на бременната жена да избере не само удобно, но и красиво облекло, което ще подчертае нейната красота. Танкините са най-популярните . Свободното горнище не обгръща корема, а го прикрива напълно. Този модел е особено препоръчителен за жени в напреднала бременност, тъй като доста голямото коремче спрямо ханша не изпъва целия тоалет, а само горната част и не предизвиква протриване, стягане и дискомфорт в долната част. В зависимост от удобството, бъдещите майки могат да изберат бански тип танкини без презрамки или с презрамки.

 

Трябва да се обърне внимание и на вида на материята, от който е бански танкини или цял. Важно е да изсъхне бързо, тъй като прекомерната влага е любима среда за бактерии и вируси, които бременната жена трябва особено да избягва, а също така може да причини протриване и протриване. Освен това трябва да са възможно най-гъвкави и да пропускат въздуха, за да може кожата да диша свободно.

 

Цвят

Цветът също може да играе важна роля в случай на бременна жена. По-тъмните цветове пропускат слънчевите лъчи по-малко, но се нагряват много по-бързо, което може да причини прегряване на тялото. Светлите цветове пък се характеризират с по-голяма пропускливост на UV лъчи, но не се нагряват толкова интензивно.

Ето защо, ако използвате подходящи и препоръчани кремове и масла с UV филтър, който ще гарантира пълна защита на кожата, струва си да изберете по-ярки цветове на плажните дрехи.